UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-09-06 09:00

Vízilabda: a vb-éremhez több kellett volna az U20-as válogatottól

„Nem véletlen, hogy sem az elődöntőben, sem a bronzmeccsen nem tudtunk győzni” – vélekedik az U20-as vízilabda-válogatottat irányító Cseh Sándor a világbajnoki negyedik helyezés után.

Mint arról beszámoltunk, miután a magyar U20-as férfi vízilabda-válogatott 10–7-re kikapott a szerbektől a prágai világbajnokság elődöntőjében, a bronzéremért azzal a montenegrói együttessel találkozott vasárnap délután, amely az előző meccsén ötméteresekkel maradt alul az olaszokkal szemben.

A vb-éremhez több kellett volna az U20-as válogatottól Fotó: Dobos Sándor
A vb-éremhez több kellett volna az U20-as válogatottól Fotó: Dobos Sándor
A Cseh Sándor irányította együttes a bronzmeccsen a negyedik negyedben kétgólos hátrányból egyenlített – a kapus Gyapjas Brendon a támadással felúszva az utolsó pillanatban lőtt gólt –, ám a 8–8-as rendes játékidő után az ötméterespárbajban a montenegróiak bizonyultak jobbnak. A magyar csapat ezzel a negyedik helyen zárta a világbajnokságot, és Cseh Sándor szerint a látottak alapján nem csak a szerencsén múlott, hogy a fiúk lecsúsztak az éremről. „Nem véletlen, hogy sem az elődöntőben, sem a bronzmeccsen nem tudtunk győzni, még akkor is, ha ötméteresekkel kaptunk ki – vélekedik a szakember. – Mind a két mérkőzésen közelebb állt az ellenfél a győzelemhez. Ez nem azt jelenti, hogy jobb játékosok vannak ebben a két csapatban, de ezen a tornán ránk tudták erőltetni azt, amit szerettek volna. Igazából azt lehet mondani, hogy annyit tudtunk, mint amennyi az utolsó két nap látszódott. Ez viszont nem kevés, hiszen ott voltunk a legjobb a négyben. Nüanszok döntöttek az összes mérkőzésen, és ahhoz nem voltunk erősek, hogy a magunk javára fordítsuk a meccseket. A felkészülés jól sikerült, de sem az edző, sem a játékos nem lehet elégedett, ha a fontos meccseket nem tudja megnyerni a csapat. Mindkét mérkőzésen több emberelőnyt alakítottunk ki, ezeket viszont nem mindig jól használtuk ki, akár elméletben sem. Továbbá, ami kellene, hogy jellemezné a magyar csapatot, az a sok lefordulás. Ebből alig-alig láttunk valamit, és főleg azért, mert zónát játszottunk, melyben nem kellett test a test ellen küzdeni, de megindulások lehettek volna.” A világbajnokságot végül a szerb válogatott nyerte meg, miután a döntőben 10–8-ra legyőzte az olaszokat. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.