UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-09-08 20:12

Öttusa: az U17-es Eb-n három érmet szerző Bauer Blanka a vb-n még javítana

A Budapesti Honvéd 16 éves öttusázója, Bauer Blanka az U17-esek portugáliai Európa-bajnokságáról mindhárom színű éremből hozott egyet, a korosztály közelgő, egyiptomi vébéjén pedig még ezt a teljesítményét is túlszárnyalná.

A múlt héten a portugáliai Caldas da Rainha városában rendezett Európa-bajnokságon mérték össze a tudásukat az U17-es és az U19-es öttusázók. A magyar csapat öt érmet szerzett a viadalon, melyből három is szorosan Bauer Blanka nevéhez kapcsolódik. A Budapesti Honvéd 16 éves ígérete az U17-esek között egyéniben bronz-, Haraszin Lindával és Zemán Zórával csapatban arany-, Tamás Botonddal vegyes váltóban pedig ezüstérmet érdemelt ki. A küldöttség legeredményesebb tagja természetesen örül a triplázásnak, de úgy érzi, még ennél is jobban elsülhetett volna élete első világversenye.

Az U17-es Eb-n három érmet szerző Bauer Blanka a vb-n még javítana Fotó: Bodrogi Tamás
Az U17-es Eb-n három érmet szerző Bauer Blanka a vb-n még javítana Fotó: Bodrogi Tamás
„Ha őszinte akarok lenni, jobbat reméltem, de ezzel az eredménnyel sem lehetek elégedetlen – mondja a Honvédban Bátonyi Balázs szakmai felügyelete mellett készülő reménység. – Annak mindenképpen örülök, hogy három érmet is haza tudtam hozni. Azért is vártam jobbat magamtól, mert ezeknél az eredményeknél az itthoni válogatókon volt, hogy jobban teljesítettem. Ráadásul az Európa-bajnokság előtt az edzések is jól mentek, így bizakodó lehettem. Igazából az úszás az, amiben még maradt.” Az U17-esek számára még hivatalosan csak háromtusaversenyeket rendeznek: Blanka az egyéni döntőben az úszásban a huszonegyedik időeredményt érte el, a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás) viszont szokásához híven remekelt, és a mezőny második leggyorsabbjaként ért fel a dobogóra. „Az első világversenyemen jártam, és bár a döntő előtt nagyobb volt bennem a drukk, mint itthon megszoktam, próbáltam nem túlizgulni a dolgot, elvégre ott is minden ugyanaz, csak a vetélytársak mások. Az európai mezőnyről korábban nem kaphattam képet, és nem is szerettem volna azzal foglalkozni, hogy a többiek mit tudnak. Inkább magamra koncentráltam. Azért az látszott, hogy sok ügyes gyerek van, és a vébé jó alkalom lesz, hogy újra megküzdjünk egymással az éremért.” Pihenésre nincs idő. A két korosztály világbajnokságát szeptember 13. és 19. között rendezik Alexandriában. Blanka az első csoporttal, már szombaton elindul Egyiptomba. „A vébén ugyanúgy érmet szeretnék szerezni, és abban bízom, hogy azokat a hibákat, amelyeket legutóbb elkövettem, kijavítom. A mezőny egy része megint új lesz a számomra, viszont remek alkalom nyílik egymás megismerésére. Ezúttal nem szeretném, ha bármi hiányérzetem maradna a verseny után.” További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.