UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-09-05 08:55

Öttusa: öt éremmel zárták a magyarok az U17-es és U19-es Eb-t

Ötször álltak dobogón a magyar öttusázók a portugáliai U17-es és U19-es Európa-bajnokságon, Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány nem is számított több éremre.

A kontinens legjobb korosztályos öttusázói egy héten át a portugáliai Caldas da Rainha városában zajló Európa-bajnokságon mérték össze a tudásukat. Az U19-esek négy-, az U17-esek háromtusában versenyeztek. A szombaton véget ért viadalon a magyarok egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

A dobogó tetején Bauer Blanka (balra), Haraszin Linda (középen) és Zemán Zóra Forrás: naminhaterra.com
A dobogó tetején Bauer Blanka (balra), Haraszin Linda (középen) és Zemán Zóra Forrás: naminhaterra.com
A fiatalabbak között Bauer Blanka a kontinensviadal legeredményesebb magyar versenyzője lett, miután egyéniben bronz-, Haraszin Lindával és Zemán Zórával csapatban arany-, Tamás Botonddal vegyes váltóban ezüstérmet érdemelt ki. Tamás Botond továbbá Jassó Zalánnal és Tóth Ákossal szerzett csapatezüstöt, míg az U19-esek között szintén második lett a Marschall Réka, Dobronyi Dorina leányváltó. Emellett egyéniben többen jártak közel a dobogóhoz. Az U17-es mezőnyben 4. lett Haraszin Linda és 5. Zemán Zóra, az idősebbeknél 4.-ként zárt Gáll András és 5.-ként Gyugyi Laura. A megméretés után Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány foglalta össze a történteket: „Összességében elégedett lehetek, hiszen nem is igen számítottam több éremre. Nyilván van hiányérzetem, mert például Gáll Andrist és Tamás Botondot is dobogóra vártam, az U17-es lányok viszont kitettek magukért, Blanka egyéniben is érmet szerzett. Nagyon sok olyan fiatallal jöttünk az Eb-re, akinek ez volt az első nemzetközi versenye, úgyhogy nem is lehetünk elégedetlenek. A vírushelyzet miatti egy év kimaradást követően egyértelműen látszik, hogy az oroszok nagyon erősek ebben a korosztályban, de mi sem vagyunk lemaradva. Nüansznyi dolgokon múlott, hogy többször felénk billenjen a mérleg nyelve, ezért nagyon várom a világbajnokságot, és remélem, ami itt most nem nem jött össze, ott sikerülni fog.” A két korosztály világbajnokságát szeptember 13. és 19. között rendezik Alexandriában. Várhatóan ugyanezzel a csapat utazik a magyar küldöttség Egyiptomba. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.