UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2021-09-09 19:05

Rövid pályás gyorskorcsolya: halmozták az érmeket a magyar juniorok a szezon első versenyén

Remekül kezdték a szezont a junior short trackesek: a Danubius Series első állomásán minden korosztályban állt magyar versenyző az összetett dobogón.

A 2021–22-es szezon első short track versenye egy nemzetközi viadal volt, mégpedig a szlovákiai Iglón, ahol minden korcsoport jégre lépett, ezen belül a junior C és D korosztály számára a Danubia Series iglói viadal, a Szlovák Open a junior Európa Kupára történő kvalifikációs sorozat első állomása is volt egyben. A hazai szövetség beszámolója szerint a magyar válogatott színeiben kilenc short trackes lépett jégre az elmúlt hétvégén a C és D korcsoportban. A „legidősebbek”, vagyis a C-sek között nyújtott kiemelkedő teljesítményt Major Dominik: a fiatal tehetség mindhárom távon győzött, s így övé lett az összetett siker is – ugyanitt Jancsó Zalán az összetett verseny harmadik helyén végzett.

Jól sikerült a szezonkezdet a junior short trackeseknek Forrás: MOKSZ
Jól sikerült a szezonkezdet a junior short trackeseknek Forrás: MOKSZ
Ugyanezen korosztályban a lányok versenyében három magyar koris állhatott az összetett dobogóra: Végi Diána Laura az első, Nógrádi Panka a második, Szigeti Dóra a harmadik lett. Az eggyel fiatalabbak között, vagyis a D korosztályban a fiúknál az MTK színeiben versenyző Kun Bence Benedek nyerte az összetett viadalt, a lányoknál a válogatottal készülő Molnár Réka a második, Amschl Kíra a harmadik helyen végzett. Az E korosztályosok versenyének végén is állt magyar a dobogón az összetett viadalban: Kiss-Gebora Bence (MTK) az első, Moravcsik Márk (TDKE) a második, míg Gazsi Noémi (JSE) a harmadik lett. A legkisebbeknél (F korcsoport) György Mira (JSE) győzött, a második helyen pedig Marinka-Tóth Réka (JSE) végzett. „A felkészülésnek megfelelő eredmények születtek Iglón – összegzett Szabó Krisztián, a juniorok vezetőedzője. – Több egyéni csúcsot könyvelhettünk el, és a jövőre nézve igencsak biztató versenyzést láthattunk. Fejlődött a versenyzőink taktikai érzéke, problémamegoldó képessége, jobban helyezkednek a pályán, és javultak az önálló döntések meghozatalában is, és már egyre jobban értik és hajtják végre a versenyek közben kapott edzői utasításokat is.” További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.