UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-09-11 13:40

Vívás: kezdődhet a kadétok európai körversenysorozata

„Nincs akadálya annak, hogy a bennünket is minden szempontból érintő sorozat meginduljon” – tájékoztatta Szocsiból Boczkó Gábor sportigazgató a kadét vívók körversenyeiről a hazai szövetség portálját.

Az európai vívószövetség szombaton Szocsiban tart elnökválasztó közgyűlést. A szervezet harmincadik születésnapját is ünneplő eseményen a magyar szövetséget Csampa Zsolt elnök, valamint az az alelnök Kamuti Jenő képviseli, aki három évtizeddel ezelőtt életre hívója, egyben első elnöke volt az európai testületnek. A hazai szövetség portálja arról számol be, hogy ezt megelőzően fontos, az előttünk álló szezont érzékenyen érintő témákról tárgyalt a végrehajtó bizottság, melynek tagja Boczkó Gábor. A magyar szövetség sportigazgatója a következőt nyilatkozta a hunfencing.hu-nak a helyszínről:

Kezdődhet a kadétok európai körversenysorozata Forrás: Magyar Vívószövetség
Kezdődhet a kadétok európai körversenysorozata Forrás: Magyar Vívószövetség
„A végrehajtó bizottság elfogadta az előkészített kadét európai körversenyek naptárát, így nincs akadálya annak, hogy a bennünket is minden szempontból érintő sorozat meginduljon. Ráadásul már október első hétvégéjén hazai versenyekkel. Gödöllőn a férfi és női kardozók, Budapesten a férfi és női párbajtőrözők léphetnek majd pástra. Ennek alapján véglegesíthetjük majd a korosztály hazai, válogatási versenynaptárát is. Az október közepére tervezett, plovdivi felnőtt Európa-bajnokság körülményei viszont több szempontból sem megnyugtatóak. Ezért a végrehajtó bizottság úgy döntött, hogy a közgyűlés elé bocsátja a rendezés mellett, illetve ellene szóló tényezőket. Ezek alapján szavaz majd a rendezésről a szombati közgyűlés.” Az is kiderült, hogy a 2022-es kadét és junior Európa-bajnokságra Újvidék, az U23-as Eb-re Tallinn, a felnőtt Eb-re pedig Antalya és Bázel adta be pályázatát. Érdekesség, hogy 2023-ban Krakkóban rendezik az Európai Játékokat, és gyakorlatilag elkészült az a megállapodás, melynek alapján Baku után ismét szerepel a műsorban a vívás. Ami egyben azt is jelentené, hogy az esemény versenyein egyben Európa-bajnoki érmeket is osztanának. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.