UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-09-11 12:00

Vízilabda: vasárnap kezd az U17-es válogatott az Eb-n

A magyar U17-es vízilabda-válogatott vasárnap az oroszok ellen kezdi meg a szereplését a korosztály máltai Európa-bajnokságán.

Vasárnap az oroszok elleni összecsapással kezdi meg szereplését az U17-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály máltai Európa-bajnokságán.

Vasárnap kezd az U17-es válogatott az Eb-n Forrás: MVLSZ
Vasárnap kezd az U17-es válogatott az Eb-n Forrás: MVLSZ
A Kiss Csaba által irányított nemzeti együttes a kontinensviadal C csoportjában az oroszok mellett a fehéroroszokkal és a németekkel találkozik. A csapat az Eb-főpróbájaként a szegedi Tiszavirág-kupán szerepelt, és bár akkor a szerbektől, a horvátoktól és a hollandoktól is vereséget szenvedett, Máltán az éremszerzés lesz a célja. Az is bizakodásra ad okot, hogy ez a korosztály két évvel ezelőtt megnyerte az U15-ös Eb-t Burgaszban. „A szegedi torna után miként bennem, a srácokban is leülepedtek a dolgok, sok olyan visszajelzést kaptam, ami optimizmusra adhat okot – idézi Kiss Csabát a waterpolo.hu. – Sok mindent átbeszéltünk, átértékeltünk, talán sikerült a terhet is levenni a vállakról. Nem nyomasztja őket, hogy ezt az Európa-bajnokságot meg kell nyerniük, mint két éve, hiszen pont a Tiszavirág-kupán láthattuk, milyen sok erős csapat van. Ami jó hír, mi is köztük vagyunk, éremesélyesként utazunk, bízom a fiúkban, mert tudom, jó vízilabdázók.”

FIÚ U17-ES EB, MÁLTA Csoportbeosztás A-csoport: Olaszország, Montenegró, Hollandia, Ukrajna B-csoport: Horvátország, Spanyolország, Málta, Románia C-csoport: Fehéroroszország, Németország, Magyarország, Oroszország D-csoport: Georgia, Görögország, Szerbia, Törökország A magyar válogatott csoportmérkőzései 2021. szeptember 12., vasárnap: Oroszország–Magyarország, 16:20 2021. szeptember 13., hétfő: Fehéroroszország–Magyarország, 10:20 2021. szeptember 14., kedd: Németország–Magyarország, 13:00 A magyar U17-es válogatott kerete: Kapusok: Csite Loránd, Gyapjas Viktor Mezőnyjátékosok: Balogh Botond, Barics Bence, Bede Marcell, Gaszt Roland, Ionescu Erik, Iriczfalvi Gabor, Kis Ferenc Ágoston, Mészáros Balint, Nagy Ákos, Szalai Péter, Szécsi Marcell, Szépfalvi Gergely, Varga Vince Szövetségi kapitány: Cseh Sándor. Szövetségi vezetőedző: Kiss Csaba. Edző: Lehmann István. Kapusedző: Bisztritsányi Dávid

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.