UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-09-12 11:50

Kerékpár: az utolsó kanyaron úszott el Fetter Erik érme az U23-as országúti Eb-n

A negyedik helyen zárt az olaszországi U23-as országúti Európa-bajnokságon Fetter Erik, aki ha egy kicsit szerencsésebb, dobogóra állhatott volna.

Vas Kata Blanka révén egy nagy magyar sikert már elkönyvelhettünk az olaszországi Trentóban zajló U23-as országúti kerékpáros Európa-bajnokságon. Az olimpiai negyedik helyezett sportoló ezüstérmet nyert.

Forrás: EOLO-KOMETA Cycling Team/Facebook
Forrás: EOLO-KOMETA Cycling Team/Facebook
Utána Fetter Eriken volt a sor, aki szintén az U23-asok között szállt harcba a több mint 133 kilométer hosszú szakaszon. A táv vége felé egy héttagú bollyal szökött meg, és a végén akár a győzelemre is lehetett volna esélye, amikor jött az utolsó kanyar… „Nagyjából nyolcszáz méterre a céltól döntöttem úgy, hogy támadok – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Fetter. – Volt is egy jó lehetőség, amellyel sikeresen éltem, onnantól a célig végig elöl mentem, de sajnos az utolsó macskaköves kanyarban belül beszúrt az olasz meg a spanyol, így elég sok sebességet vesztettem a sprinthez, már nem tudtam visszagyorsulni, és negyedik lettem.” További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon