UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2021-09-12 17:15

Tenisz: a selejtezőből indulva lett New York királynője a 18 éves Emma Raducanu

Történelmi menetelést hajtott végre a 18 esztendős Emma Raducanu a US Open női versenyében: zsinórban tíz meccset nyert meg, ráadásul játszmaveszteség nélkül, a vele egyidős Carlos Alcaraz pedig a férfimezőny elitjébe robbant be.

A meglepetések és a fiatalok előretörése miatt is biztosan sokáig emlékezetes marad a vasárnap záruló US Open.  A New York-i Grand Slam-tornán ugyanis a női versenyen olyan történt, amilyen korábban sosem.

Forrás: Óbudai Sport
Forrás: Óbudai Sport
A brit színekben versenyző, román és kínai szülőtől származó, Torontóban született Emma Raducanu a selejtezőből, magabiztosan feljutott a 128-as táblára, amelyen szettveszteség nélkül menetelt végig. A döntőben a nála mindössze egy évvel idősebb Leylah Fernandezt múlta felül 6:4, 6:3-ra. Ezzel történelmet írt, hiszen ötvenhárom év óta ő a US Open első brit női bajnoka, és negyvenhárom esztendő után az első brit női Grand Slam-győztes. Az elmúlt hónapokban egyébként óriásit fordult vele a világ: júniusban szerepelt először WTA-torna főtábláján, a wimbledoni tornára szabadkártyát kapott, és három mecset is nyert. A New York-i tornát a világranglista 150. helyéről kezdte, hétfőtől már a 23. lesz. A férfiak mezőnyében is feltűnt az idén egy 18 éves sportoló, méghozzá a spanyol Carlos Alcaraz. A sokak által már most az új Nadalnak tartott játékos nagyszerű tornát tudhat maga mögött, négy mérkőzést is nyert a főtáblán, mások mellett legyőzte a világranlista-3., görög Sztefanosz Cicipaszt is drámai ötszettes ütközetben. Végül a szintén nem túl öreg (21 éves) kanadai Felix Auger-Aliassime állította meg a legjobb nyolc között, Alcaraz másfél szettnyi játék után sérülés miatt feladta a mérkőzést az első és minden bizonnyal nem utolsó Grand Slam-negyeddöntőjében. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.