UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-09-12 09:01

Vízilabda: a Vasas nyerte a serdülő fiúk Magyar-kupáját

A Vasas fiú vízilabdacsapata nyerte a serdülők Magyar-kupáját, miután a margitszigeti döntőben két góllal legyőzte a Szeged együttesét.

A Vasas győzelmével folytatódott a korosztályos fiú vízilabdacsapatok kupadöntő-hétvégéje a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában, a Kuna Péter, Homonnai Dániel kettős irányította piros-kékek a serdülők fináléjában 13–11-re győzték le a Szeged együttesét.

A Vasas nyerte a serdülő fiúk Magyar-kupáját Forrás: MVLSZ
A Vasas nyerte a serdülő fiúk Magyar-kupáját Forrás: MVLSZ
A négyes döntő aranycsatájába jutásért a Vasas 23–4-re nyert az UVSE ellen, a Szeged pedig 12–5-re győzte le a BVSC-Zuglót. A szombat délutáni fináléban aztán izgalmas, fordulatos mérkőzésen talált gazdára a serleg. A második negyed végén már 6–1-re vezetett a Vasas, amikor a szegediek Leinweber Olivér révén még a félidő előtt megszerezték a második góljukat, és olyannyira elkapták a fonalat, hogy a harmadik játékrész második felére ki is egyenlítettek. Az utolsó nyolc percre mégis egygólos előnyben fordult a Vasas, amely a hajrában kettővel is vezetett, ám miután a szegediek megint egyetlen találatra zárkóztak kicsivel több mint egy perccel a vége előtt, az utolsó pillanatokig kiélezett maradt a meccs. Az összecsapást aztán Tasi Dominik gólja döntötte el a fővárosi csapat javára, alig fél perccel az utolsó dudaszó előtt (13–11). A meccs legeredményesebb játékosa Ragács Benedek lett, aki öt góllal segítette győzelemhez gárdáját. A bronzmérkőzés hasonlóan izgalmasra sikeredett. A fej-fej mellett haladó felek csatájából végül a BVSC jött ki jobban, és nyert 10–9-re az UVSE ellen. Pénteken a gyermek korosztály kupájának döntőjében a KSI 11–6-ra győzte le az UVSE-t, vasárnap pedig az ifik szállnak medencébe a trófeáért. Két nap után az is eldőlt, hogy a kupaaranyérem három különböző egyesülethez kerül, hiszen az ifjúsági mezőnyben a BVSC, az UVSE, az FTC és a Miskolc küzd meg az első helyért. És amíg itthon a kupáért versengenek a fiatalok, addig az U17-es válogatott megkezdi szereplését a korosztály máltai Európa-bajnokságán. Kiss Csaba együttese a C csoportban vasárnap 16 óra 20 perckor játssza első meccsét az oroszok ellen. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.