UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-09-13 16:08

Kézi: Fazekas Gergő kulcsszereplője volt a Fejér-B.Á.L. Veszprém győztes nyitányának az NB I-ben

A megszokottnál talán visszafogottabban kezdték az utánpótláskorúak az NB I-es kézilabdaszezont. Az állandóságot a 18 éves Fazekas Gergő jelenti az előző évadhoz képest, ezúttal a Komló ellen vezette győzelemre a „kis Veszprémet”.

A Szeged és Veszprém előrehozott mérkőzéseitől eltekintve a múlt héten kezdődött a felnőtt kézilabda NB I 2021/22-es idénye. Az új szezonban mind a fiúk, mind pedig a lányok között a 2002. január 1. után született játékosok számítanak utánpótláskorúnak, az ő teljesítményüket vizsgáltuk.

Fazekas Gergőt nem tudták tartani a komlói védők sem Forrás: VKKFT Veszprém Facebook
Fazekas Gergőt nem tudták tartani a komlói védők sem Forrás: VKKFT Veszprém Facebook
Érdekes, hogy az elmúlt szezonnal szemben ezúttal talán a fiúk kezdtek jobban. A legtöbb gólt az előző évadban is remeklő Fazekas Gergő lőtte, a 18 éves játékos hat találata ráadásul 34-31-es győzelmet is ért a Komló ellen a most már Fejér-B.Á.L. néven futó, második számú veszprémi csapatnak. Egyébként a Telekomban is kitettek magukért a fiatalok, az új szezonban láthatóan nagyobb szerep hárul majd rájuk, a Csurgó 34-21-es legyőzéséből Ilics Zoran (19) négy, Lukács Péter (19) három góllal vette ki a részét. Bemutatkozott az élvonalbeli újonc NEKA is a bajnoki címvédő Pick Szeged otthonában. Ahogyan az várható volt, a Tisza-partiak még nagy falatnak bizonyultak, 40-22-es hazai siker lett a vége. A találkozóról részletesebben ITT írtunk.
Faragó Luca és a Vasas bravúros győzelmet aratott az első fordulóban Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
Faragó Luca és a Vasas bravúros győzelmet aratott az első fordulóban Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
A lányok között a leginkább az élvonalba három év után feljutó Vasas junior Európa-bajnok játékosai villogtak, Faragó Luca (19) négyszer, Kajdon Blanka (19) pedig kétszer talált be az Alba Fehérvár kapujába, ezzel pedig bravúros, 26-24-es győzelemhez segítették a piros-kékeket. Szintén sikerült a győztes bemutatkozás a Dunaújvárosi KKA korosztályos Eb-aranyérmesének, Farkas Johannának (19), aki kétszer járt túl a szombathelyi védők eszén a hétvégi 26-23-as siker alkalmával. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.