UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2021-09-13 19:36

Tekvondó: felemás (s)iker a lengyel Openen

Esélyesként indultak a 16. életévükben járó tekvondós Márton lányok a hétvégi Lengyel Openen, végül azonban felemásra sikeredett varsói szereplésük: Viviana győzött kategóriájában, míg ikertestvére, Luana első meccsén kikapott és kiesett.

A magyar tekvondó legnagyobb ígéretei közé tartozó Márton nővérek a mögöttünk hagyott víkenden a lengyel fővárosban vendégeskedtek, s mint mindig, ezúttal is első helyet vártunk a roppant tehetséges testvérpártól. A Madridban élő és készülő tinik közül Viviana hozta is a „kötelezőt”, míg Luanát az esetükben rendkívül ritka balsikerek egyike érte utol, s idő előtti búcsúra kényszerült. 

Márton Viviana ellentmondást nem tűrően verte minden ellenfelét Varsóban Forrás: wtftaekwondo.hu
Márton Viviana ellentmondást nem tűrően verte minden ellenfelét Varsóban Forrás: wtftaekwondo.hu
A Polish Open a kiemelten erős, rendre nagy és minőségi mezőnyt felvonultató viadalok közé tartozik esztendők óta, vagyis Varsóban nyerni kifejezetten jelentős sportsikernek számít. Ezért is megsüvegelendő Márton Viviana töretlen menetelése, aki mindhárom – lett, szerb és lengyel - riválisa felett egyaránt nagy pontkülönbséggel diadalmaskodva végzett az első helyen a juniorok 63 kilogrammos küzdelmi kategóriájában. Márton Luana ugyanakkor viszonylag simán alulmaradt nyitómérkőzésén belga vetélytársával szemben, aki amúgy a folytatásban is remekelt, s aranyérmes lett az 59 kilósok súlycsoportjában.   „Egy hórihorgas, jó egykilencvenes belga lánnyal került össze Luana mindjárt nyitányként, s bár nem szeretek magyarázkodni, azt el kell mondjam, Luana ilyen magas ellenféllel még sosem harcolt, nem voltunk felkészülve rá – mesélt a gyors búcsút hozó meccsről az ikrek küzdősportos múltú édesapja, Márton Zsolt honlapunk érdeklődésére. – De nálunk mindig az van, hogy nem sebeket nyalogatunk, hanem megyünk tovább, előre, folyamatosan edzünk és jöhet a következő verseny. Nem a kadétként vagy a juniorként elért eredmények számítanak, mi elsősorban és változatlanul a felnőtt világversenyes sikerekre, így elsősorban az olimpiára készülünk.”  A Lengyel Open nemcsak az ikrek életében volt egy újabb állomás, Varsóban más magyar tekvondósok is szerepeltek, nem is akárhogyan. A juniorkorúaknál Somogyi Anna másodikként végzett a 68 kg-osok között, a korábbi kadét Európa-bajnok Molnár Bendegúz pedig – ugyancsak küzdelemben – bronzérmet érdemelt ki az 55 kilósoknál. A felnőttek mezőnyében induló utánpótláskorú magyarok közül ketten állhattak dobogóra az eredményhirdetéskor: a 19 éves Bailey Kelennek (87 kg) ezüstöt, a 20 esztendős Patakfalvy Lucának (53 kg) bronzot akasztottak a nyakába.   További korosztályos hírek TEKVONDÓBAN a sportági aloldalunkon.