UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-09-13 14:49

Torna: magyar éremeső a fiataloktól a nagyszombati nemzetközi versenyen

Remekeltek a hétvégén a Nagyszombaton rendezett 34. Gymfestival Trnaván a korosztályos magyar tornászok, ugyanis a mieink az egyéni összetettben és a szerenkénti döntőkben is halmozták az érmeket.

A kétnapos szlovákiai tornászviadalon a visegrádi négyek - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - nemzetei vettek részt. Az induló országok válogatottjait felnőtt, ifjúsági és gyermek korosztályban szereplő sportolók alkották a nagyszombati versenyen. A felnőtt és az ifi korosztályban szerenkénti versenyeket is tartottak, míg a legkisebbeknél csak csapatversenyt rendeztek.

Czifra Lili (bal) és Makai Lilla Forrás: MATSZ
Czifra Lili (bal) és Makai Lilla Forrás: MATSZ
A magyar szövetség beszámolója szerint az első napon, szombaton az összetett versenyek következtek: az ifjúságiak között Czifra Lili második lett 46.100 ponttal, Makai Lilla pedig mindössze két szeren indult, azonban ezek selejtezőit megnyerte (gerenda 11.250; felemáskorlát 12.750). Czifra Lili felemáskorláton negyedik (10.900), gerendán ötödik (10.050), talajon pedig első (12.500) helyen végzett, így mindhárom szeren döntőzött vasárnap. Eközben a legifjabbaknak (gyermek) csapatversenyre és egyéni összetettre került sor. A Ruzsak Viviana, Hürkecz Mira összeállítású gárda 88.900 ponttal diadalmaskodott az 53. “Old Trnava Cup” elnevezésű viadalon. Hürkecz ráadásul az egyéni összetettben sem talált legyőzőre (45.850), Ruzsak pedig negyedik lett (43.050). Majd jöhettek a vasárnapi szerenkénti döntők a két dunaújvárosi tornásszal a mezőnyben. Makai gerendán (11.450) és felemáskorláton sem (12.800) talált legyőzőre. Előbbi szeren Czifra Lili 11.400 ponttal ezüst-, míg utóbbin 11.550-nel bronzérmet szerzett. Hogy teljes legyen az éremkollekciója, Czifra erről az utolsó szeren, a talajon gondoskodott, ahol 12.650 ponttal győzött. Kisiván István edző így értékelt a szerenkénti döntők után a MATSZ honlapján. „Büszke vagyok a lányokra, hozták a szombati formájukat, és a szerenkénti döntőkben is jól tornáztak. Anyagerős és szép kivitelű gyakorlatokat mutattak be, amivel nyugodtan mondhatom, hogy magabiztosan uralták a mezőnyt." A teljes eredménysor IDE KATTINTVA elérhető. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.