UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2021-09-18 15:24

A három évvel idősebbek között vezeti az európai ranglistát

Pályafutása során, idén indulhatott először junior Ek-versenyeken, melyek közül kettőn is érmet szerzett, ezzel átvette a vezetést a korosztályos európai ranglistán a 16 éves, MOL Alapítvány által támogatott triatlonos, Kropkó Márton.

Törökországban második, Lettországban hetedik, Romániában pedig ismét második lett a juniorok, azaz U20-asok Európa-kupa viadalán a 16 esztendős Kropkó Márton. A triatlonos családból származó fiatal versenyző természetesen elégedetten értékelte az elmúlt három versenyt az Utánpótlássportnak.

Kropkó Márton remekül mutatkozott be a juniormezőnyben
Kropkó Márton remekül mutatkozott be a juniormezőnyben
„Az összesnek nagyon örülök, de talán a legutóbbinak a legjobban. Romániában egy olyan versenyző előzött csak meg – mindössze három másodperccel –  aki korábban megverte az Európa-bajnoki ezüstérmest és nyert már Európa-kupát. Bíztam benne, hogy jól sikerülhet a bemutatkozásom a juniorok között. Minden verseny előtt azt mondom, hogy lesz ami lesz, és ha lehetőségem van, akkor élek vele.” Elmondta, eleinte zöldfülűként furcsa volt ebben a mezőnyben versenyezni, viszont az évek során, már a serdülő- és gyermekkorosztályban is hozzászokott ahhoz, hogy jóval magasabbak nála a riválisai. Ráadásul sokat segít neki nővére, a jelenleg sérüléssel bajlódó Márta, aki már egy ideje rendszeres résztvevője a junioreseményeknek.
Mártonnal nővére, Márta rengeteget segít
Mártonnal nővére, Márta rengeteget segít
„Évek óta együtt edzünk és utazunk edzőtáborokba és versenyekre. Hatalmas támasz nekem és kiváló edzőtárs. Igazából mindenben segít és támogat, mint például Törökországban és Lettországban is együtt voltunk kint, együtt jártuk be a pályát, mondja nekem az időkülönbségeket. Ő az, aki mindig mindent tud. Nagyon sajnálom ami vele történt, szép sikerek vártak rá is.” A nagyszerű kezdésnek köszönhetően pedig a korosztályos európai ranglista élére ugrott a három évvel idősebbek mezőnyében. „Nagyon örülök neki, még ha tudom is, hogy nem feltétlenül sikerül majd megtartani ezt a pozíciót, hiszen a kupasorozat még nem zárult le. De akár ha, csak egy hétig tart, nekem ez hatalmas dolog. Most a legkeményebben az ősz közepi ifjúsági Eb-re koncentrálok. Minél rövidebb egy verseny, annál több szerencse is kell hozzá. Kérdés, hogyan alakulnak a bolyok. Előzetesen a top hatos helyezésnek nagyon örülnék.” A Magyar Atlétikai Club segítségével készülő sportolónak a versenyekre való utazásban nagy segítséget jelent a MOL Alapítvány támogatása. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.