UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-09-25 17:22

Országúti kerékpár: Vas Kata Blanka a szenzációs negyedik helyen ért célba a vb-n – VIDEÓ

A 20 éves Vas Kata Blanka pazar teljesítménnyel a negyedik helyen ért célba az országúti kerékpárosok belgiumi felnőtt-világbajnokságának női mezőnyversenyében.

Vas Kata Blanka szombaton fantasztikus versenyzéssel negyedik lett a női mezőnyversenyben a Belgiumban zajló országúti kerékpáros világbajnokságon, ezzel a legjobb magyar női világbajnoki eredményt érte le.

Vas Kata Blanka vb-negyedik lett országúton Forrás: UEC
Vas Kata Blanka vb-negyedik lett országúton Forrás: UEC
A három szakágban is kiemelkedően teljesítő, a tokiói olimpián hegyikerékpárban negyedik 20 esztendős magyar bringás két hete az Európa-bajnokságon az U23-as mezőnyversenyben ezüstérmet szerzett. A kiskunlacházi fiatal ezúttal a felnőttek között is végig remekül helyezkedett az élmezőnyben, négy és fél kilométerrel a cél előtt az időfutamban olimpiai bajnok Annemiek van Vleuten támadásával el tudott menni, majd miután befogták őket, az utolsó, támadásokkal tarkított kilométerek végén, a sprintbefutóban negyedikként ért célba. A 157,7 km-es távon az aranyérmet az olasz Elisa Balsamo a nagy esélyes, háromszoros országúti világbajnok holland Marianne Vost megelőzve nyerte. Harmadikként a lengyel Katarzyna Niewiadoma ért célba, alig valamivel Vas előtt, aki úgy lett negyedik, hogy az utolsó métereken ki kellett kerülnie az olasz felvezetőembert. A címvédő holland Anna van der Breggen pályafutása utolsó versenyén – előzetes ígéretéhez híven – honfitársaiért dolgozott, így nem volt érintett a végjátékában. Vas csapattársa jövőre már sportigazgatóként fog dolgozni klubjukban, az SD Worxben. Az U23-as férfiak pénteki mezőnyversenyében a hajráig az élmezőnyben tekerő, az utolsó kilométeren belül az éremért támadó Fetter Erik 40. lett 17 másodperc hátránnyal, míg Karl Ádám 2:41 perces lemaradással 56. helyen fejezte be a bukásokkal és feladásokkal tarkított viadalt. (MTI) A befutó:

88. országúti világbajnokság Elit női mezőnyverseny, 157,7 km 1. Elisa Balsamo (Olaszország) 3:52:27 2. Marianne Vos (Hollandia) a.i 3. Katarzyna Niewiadoma (Lengyelország) + 1 mp 4. Vas Kata Blanka (Magyarország) + 1 mp 5. Arlenis Sierra (Kuba) + 1 mp 6. Alison Jackson (Kanada) + 1 mp 7. Demi Vollering (Hollandia) + 1 mp 8. Cecilie Uttrup Ludwig (Dánia) + 1 mp 9. Lisa Brennauer (Németország) + 1 mp 10. Coryn Rivera (Amerikai Egyesült Államok) + 1 mp

A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon