UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-09-27 16:26

Akrobatikus torna: bravúros hetedik hely vegyes párosban a pesarói korosztályos Eb zárónapján

Remekül teljesített, így vasárnap egy helyet előre lépve a hetedik helyen végzett a Nyári Zsolt, Király Jázmin vegyespáros a 12-19 évesek döntőjében Pesaróban, az akrobatikus tornászok korosztályos Európa-bajnokságának utolsó versenynapján; a szakági vezető, Vincze Gábor összességében elégedetten értékelte az Eb-n látottakat.

Az akrobatikus tornászok pesarói Age Group kontinensviadalának zárónapján a magyar egységek a vegyespárosok fináléja mellett a selejtezőkben is érdekeltek voltak. A 11-17 évesek női duó kategóriájában Vass-Kovács Kamilla és Lovász Eszter kettőse a 16. helyen állt a statikus gyakorlat bemutatása előtt – a dinamikusra 24.550 pontot kapott –, a lányok végül 24.600 egységgel 19. pozícióban zárták a statikus rangsort. Összetettben tizennyolcadikként (49.150) fejezték be a kontinensviadalt – írja a Magyar Torna Szövetség beszámolója. Ugyanebben a korosztályban a női csoportok mutatták be dinamikus gyakorlataikat. A “Hungary1” egység (Horváth Dorottya, Lukácsi Lili, Németh Rozália) 25.600 pontot kapott (17.hely), amivel összetettben 21. helyen fejezte be a versenyt (51.100 pont). A Boross Nóra, Budai Anna, Deák Viktória alkotta trió 24.700 pontot kapott, amivel mind a dinamikus, mind pedig az összesített rangsorban (49.200) 26. lettek. A finálékban egy magyar egység volt érdekelt, mégpedig a Nyári Zsolt, Király Jázmin alkotta vegyespáros a 12-19 évesek között. A mieink kombinált gyakorlatát 26.450 ponttal díjazta a zsűri, amellyel megelőzték a spanyol kettőst, így bejött Vincze Gábor szakági vezető jóslata, és egy helyet javítva a hetedik pozíciót szerezték meg a döntőben.

A fináléban a hetedik helyen végzett a Nyári Zsolt, Király Jázmin vegyespáros Pesaróban, az akrobatikus tornászok korosztályos Európa-bajnokságán Forrás: EG FB
A fináléban a hetedik helyen végzett a Nyári Zsolt, Király Jázmin vegyespáros Pesaróban, az akrobatikus tornászok korosztályos Európa-bajnokságán Forrás: EG FB
„A vegyes páros felszabadultan léphetett talajra, mivel a döntőbe jutással a dolguk nehezebb részén túl voltak, és a fináléban azzal a kombinált gyakorlattal kellett versenyezzenek, amely – mint azt a BIAC-on láthattuk – nagyon jól megy nekik. Mint a végeredmény pontjain is látszik nagyon-nagyon szoros volt a mezőny, főleg a dobogót követő helyekért folyó harcban. A döntős eredményünket még fűszerezte, hogy a gyakorlatot követően a szakmai stáb gyors mérlegelését követően Vincze Bori vezetőedző óvást nyújtott be, amit elfogadtak. Ez nagy szakmai siker, mely egyértelműen kiváltotta a résztvevő delegációk elismerését! A versenyt az óvás idejére percekig leállították, az óriáskivetítőn megjelent az egységünk képe és a felirat, hogy óvást nyújtottunk be. A teremben pattanásig feszült volt a hangulat, melyet az egységes öröm, rivalgás és hangos gratulációk törtek meg, mikor kiírták, hogy elfogadva! – fogalmazott a szövetség honlapján a szakvezető, Vincze Gábor. – A helyezésünkön ugyan nem változtatott, ezt tudtuk a benyújtás pillanatában is, de a jövőre nézve is fontos, hogy ne egy „futottak" még országként kezeljenek. Sajnos, a két hármas egység a nagyon népes, hihetetlenül erős és kiegyenlített mezőnyben nem tudott áttörést elérni, így a mezőny hátsó harmadában végzett. A nagykanizsai egységnek egyben ez volt a búcsúfellépése, ebben az összeállításban nem folytatják. Túl nagynak bizonyult most még a nyomás a fiatal női párosunknak is, de az itt szerzett tapasztalatokat egészen biztos kamatoztatni fogják a következő versenyeiken, hiszen még pályájuk kezdetén vannak. Izgatottan várjuk a jövő héten a 13-20-as kategóriában női párosunk, Stattner Noémi és Bernáth Dorina szereplését, nem titkolva, hogy őket is döntőbe várjuk!" További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.