UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-09-28 16:27

Sportlövészet: szerdán kezdődik a perui junior-világbajnokság

Szerdától tíz magyar fiatal lesz érdekelt a sportlövők perui junior-világbajnokságán; az első napon a légfegyveres versenyszámok selejtezőit rendezik.

Szerdától tíz magyar fiatal sportlövőnek szoríthatunk a juniorok perui világbajnokságán.

Szerdán kezdődik a perui junior-világbajnokság Forrás: hunshooting.hu
Szerdán kezdődik a perui junior-világbajnokság Forrás: hunshooting.hu
A puskások között Bajos Gitta, Dénes Eszter, Hammerl Soma, Horváth Lea, Kiss Viktor, Mészáros Eszter és Török Ferenc, a pisztolyos mezőnyben Fábián Sára, Jákó Miriam, valamint Komáromi Panna lép lőállásba Limában. A fiatalok a nemrégiben rendezett országos bajnokságon remek formában lőttek a Fehér úti Nemzeti Lőtéren, így bizakodva várhatják a megméretést. Már csak azért is, mert májusban az eszéki junior Európa-bajnokságon is nagyszerűen teljesítettek, és összesen tíz érmet szereztek. A sikerekben akkor élen járt Hammerl Soma, aki 50 méter összetettben korosztályos világcsúccsal lett aranyérmes, valamint az olimpikon Mészáros Eszter, aki négyszer is a dobogón állt – egyszer a legtetején. Győrik Csaba szövetségi kapitány bízik benne, hogy a fiatalok meg tudják közelíteni azt a teljesítményt. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a magyar delegáció a megközelítőleg 13 ezer kilométeres út után rendben megérkezett Limába, és az első edzéseit is sikeresen megtartotta. Szerdán már a légpuskás fiúk és lányok, valamint a légpisztolyos lányok is selejteznek.

A magyar csapat tagjai és versenyszámaik a junior-világbajnokságon: Bajos Gitta: 50m, Dénes Eszter: 10m-50m, Horváth Lea: 10m, Mészáros Eszter: 10m-50m, Hammerl Soma: 10m-50m, Kiss Viktor: 10m-50m, Török Ferenc: 10m-50m, Fábián Sára: 10m-25m, Jákó Miriam: 10m-25m, Komáromi Krisztina Panna: 10m-25m

További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.