UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-10-02 08:59

Kézilabda: újabb nagy győzelmet aratott hazai pályán a férfi NB I-ben a NEKA

Alig kezdődött el a bajnokság, de már a második győzelmét aratta a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia utánpótláskorúakra épülő gárdája, amely ezúttal a Dabast múlta felül egy góllal.

A bajnokság első néhány fordulója sok meglepetést tartogatott a kézilabda NB I-ben. Az viszont aligha tartozott már a szenzáció kategóriájába, hogy a NEKA legyőzte a Dabast. Pláne azok után, hogy két héttel korábban a Balaton-partiak az Egert is felülmúlták.

Kovács Gergőék megint nyertek az NB I-ben Forrás: NEKA
Kovács Gergőék megint nyertek az NB I-ben Forrás: NEKA
Sótonyi László együttese ezúttal is szinte végig kézben tartotta a találkozót, vezetett öt góllal is, és hiába kapaszkodtak fel a vendégek, a végjátékban megőrizte az előnyét, és 24-23-ra nyert. A fiatal csapat ezzel már négypontos, a vezetőedző így értékelt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. „Mindkét csapatot megilleti a dicséret, amiért egy nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk. Büszke vagyok a srácokra a győzelem miatt, de ebből a mérkőzésből is tanulnunk kell. Mert azt ötgólos előny sem azt jelenti, hogy mást kell játszanunk, mint addig. A csapatban mindig volt egy olyan ember, aki a kritikus szituációkban segített rajtunk. Örülök, hogy sikerült két ponttal lezárnunk ezt a mai napot.”

K&H férfi kézilabda liga, 4. forduló NEKA-DABASI KC VSE 24-23 (14-10) Balatonboglár, játékvezetők: Felhő, Öcsi. NEKA: Palasics, Takács (kapusok), Bendicsek 4, Dely 3, Draskovics 3, Kiss 1, Kovács G. 2, Krakovszki B., Krakovszki Zs. 1,  Mikita 1, Papp 6, Simotics, Sisa 1, Szeitl, Tárnoki, Temesvári 2. Edző: Sótonyi László. DABAS: Pallag, Holló (kapusok), Ács, Burony, Fekete 5, Garajszki, Horváth, Katona, Kende, Koller, Laurinyecz 2, Szöllősi Sz. 4, Tarabochia 5 (1), Török 4 (2), Váczi 3, Zaturecki. Edző: Tomori Győző. Kiállítások: 8, ill. 3 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 3/4.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.