UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-10-04 19:23

Kézilabda: bravúros győzelem a boglári fiataloktól, a másik óriással már nem bírta a lépést az FTC

Ismét értékeljük az utánpótláskorú játékosok teljesítményét a kézilabda NB I legutóbbi fordulójából; a fiatalokra építő NEKA megszerezte története második győzelmét a férfiélvonalban.

Hétről hétre megjelenő összeállításunkban a fiatal játékosok férfi és női kézilabda NB I-ben nyújtott teljesítményét vizsgáljuk. A mostani évadban mindkét nem mezőnyében a 2002. január 1. után született sportolók számítanak utánpótláskorúnak.

Forrás: neka.hu
Forrás: neka.hu
A hét utánpótlásszempontból legérdekesebb történése a Nemzeti Kézilabda második sikere a férfiak között. Sótonyi László együttese a Dabast múlta felül 24-23-ra hazai környezetben, ráadásuk a 19 éves Papp Tamás hatszor is betalált a találkozón. Ismét remekelt a szintén 19 esztendő Ónodi-Jánoskúti Máté, ám ezúttal az ő játékával és hat góljával sem tudta megszorongatni az FTC a bajnoki címvédő Pick Szeged. Eközben a veszprémi derbin a Fejér B.Á.L irányítója, az újdonsült felnőttválogatott Fazekas Gergő (18) három gólt lőtt a Telekomnak. A női mezőnyben a legeredményesebb az Alba Fehérvár szélsője, Takó Viktória (19) négy gólt lőtt, igaz, ez sem ért pontot Érden a csapatának. Három gólig jutott még az MTK-s Koronczai Petra (19), valamint a két vasasos lány, Kajdon Blanka (19) és Faragó Luca (19) is. Korábban: 1: Fazekas Gergő kulcsszereplője volt a Fejér-B.Á.L. Veszprém győztes nyitányának az NB I-ben 2: Megszerezte az első NB I-es győzelmét a NEKA, közel voltak a bravúrhoz Ónodi-Jánoskútiék is 3: Vezéregyéniségek voltak a fiatalok az NB I 3. fordulójában További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.