UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-10-06 17:17

Úszás: Kós Hubert újraélné a 2017-es Duna Aréna-hangulatot, immár a medencéből

Csütörtöktől szombatig tart a felnőtt úszóvilágkupa-sorozat budapesti állomása, amelyen több utánpótláskorú versenyző, köztük a múlt heti berlini viadalról három éremmel hazatért Kós Hubert is rajtkőre áll.

Mint arról korábban beszámoltunk, remekül hangolt a hazai rendezésű felnőtt világkupaversenyre az UTE 18 éves úszója, Kós Hubert, aki 400 m vegyesen ezüst-, 200 m pillangón, valamint a 4x50 m-es gyorsváltó tagjaként pedig bronzérmet nyert a sorozat berlini állomásán. Az első vk-érmeket pedig a következő napokban újabbak követhetik, hiszen a budapesti Duna Arénába látogat a világkupa mezőnye. Harmincöt ország versenyzői érkeztek Magyarországra, a jó szervezés pedig alighanem ezúttal is garantált, hiszen az elmúlt években több nagy viadalt is flottul, sikeresen bonyolított le a Magyar Úszó Szövetség.

Kós Hubert a Duna Arénában gyarapíthatja vk-érmeinek számát Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Kós Hubert a Duna Arénában gyarapíthatja vk-érmeinek számát Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Az RTL Klub Reggeli című műsorának vendége volt Wladár Sándor MÚSZ-elnök és Kós Hubert is. A fiatal úszót arról kérdezték, hogy Tokió után mennyire nehéz felpörögnie erre a versenyre. „Nincs rajtunk annyi nyomás, mint az olimpia előtt, viszont nehézséget jelent, hogy nyárra időzítettük a csúcsformát. Ezen a versenyen az a fontos, hogy jól érezhetjük magunkat, ez biztosan nagy löketet ad mindenkinek.” Wladár hozzátette, hogy a FINA-szabályoknak megfelelően egyfajta buborékban lesznek a versenyzők, a nézők pedig csak minden második székre ülhetnek az arénában. Ám a fiatal 193 centis újpesti sportoló így is óriási szurkolásra számít. „Elképesztő élmény volt még a 2017-es világbajnokságon a nézőtérről átélni azt a hangulatot, amit a közönség teremtett, korábban soha nem tapasztaltam olyat. Jó lenne azt valamikor a medencében is megtapasztalni.” A viadalon Kós mellett számos utánpótláskorú versenyző ugrik a medencébe csütörtöktől szombatig. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.