UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-10-08 20:12

Birkózás: Lévai Tamás ötödik lett, Szőke Alex döntős az oslói felnőtt-világbajnokságon

A 22 éves Lévai Tamás (77 kg) elvesztette a bronzmeccsét iráni riválisával szemben, a 21 esztendős Szőke Alex (97 kg) viszont már biztosan érmes, miután bejutott a szombati fináléba a norvégiai felnőtt birkózó vb-n.

A BHSE 22 éves versenyzője, Lévai Tamás első felnőtt vb-jén a csütörtöki előcsatározások során nagyszerű győzelmekkel menetelt a négy közé, ahol nem bírt a kétszeres olimpiai bajnok orosz Roman Vlaszovval.

Lévai Tamás Forrás: UWW
Lévai Tamás Forrás: UWW
A pénteki helyosztón az iráni Mohammadali Abdolhamid Geraej volt az ellenfele, akit Lőrincz Tamás a tokiói diadalmenete során az elődöntőben óriási nehézségek árán, 7-6-ra győzött le. Az oslói bronzmeccsen az iráni bizonyította, hogy kiemelkedő tudású birkózó, 80 másodperc meddő állóharc után ugyanis a magyar intését (0-1) követően parterhelyzetből gyönyörűen emelt és nagy ívű dobást mutatott be (0-5), majd megismételte ugyanazt az akciót (0-9), így gyorsan lezárta a találkozót: 9-0-s technikai tussal győzött – számolt be az MTI. Ám így sem maradnak érem nélkül a magyar utánpótláskorúak: az ESMTK 21 éves vb-újonca, Szőke Alex délelőtt nagyszerű teljesítménnyel menetelt a legjobb négyig: előbb az ukrán Jevhenyi Szavetát 6-1-re, majd a német Peter Öhlert 4-1-re verte. Az elődöntőben az amerikai Tracy Gangelo Hancock várt rá, aki ellen óriási akaraterőre és kiváló állóképességre is szüksége volt a sikerhez.