UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-10-09 20:19

Labdarúgás: nyert az észtek ellen és Eb-elitkörös az U19-es válogatott

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte Észtországot a hazai rendezésű Eb-selejtezős minitorna 2. fordulójában, és így már biztosan elitkörös.

Azzal a tudattal léphetett szombaton pályára a magyar U19-es labdarúgó-válogatott, hogy amennyiben nyer, biztosan bejut az elitkörbe, mivel az első kalapból húzott Ausztria pár órával korábban csak 1–1-es döntetlenre végzett Fehéroroszország ellen.

Nyert az észtek ellen és Eb-elitkörös az U19-es válogatott Fotó: Dömötör Csaba
Nyert az észtek ellen és Eb-elitkörös az U19-es válogatott Fotó: Dömötör Csaba
A mieink kezdője három helyen változott az első meccshez képest, Tímár Krisztián szövetségi edző a védelemben, a középpályán és a támadósorban is frissített. Az NSO beszámolója szerint a 12. percben Németh Dániel zavarta meg az észtek védőjét közel a kapujához és vette el tőle a labdát, majd lőtt a kapuba, de mivel szabálytalanul szerelt, így nem adták meg a gólját. A nagy magyar lehetőségek elmaradtak az első félidőben. Redzic Damir és Sztojka Dominik két lövése jelentett némi izgalmat, de kapura nem igazán voltunk veszélyesek. A túloldalt a szünet előtt nem sokkal egy szép kapáslövést jegyezhettünk fel, de Senkó Zsombor magabiztosan hárított. A szünet után sem változott sokat a játék képe, az észtek remekül megszervezték a védekezésüket. A 73. percben aztán Kerezsi Zalán passzát vette át gyönyörűen Sztojka Dominik, aki ezután kb. 20 méterről jobb külsővel eltekerte a labdát a jobb sarokba (1–0). A 81. percben egy remek ellenakció végén a vendégek buktatták a mieink játékosát a tizenhatoson belül, így ezen a mérkőzésen is büntetőhöz jutott a magyar csapat. A labda mögé Sztojka állt, aki csakúgy, mint a fehéroroszok ellen, ezúttal is a kapuba bombázott (2–0). A magyar válogatott a győzelmének köszönhetően a csoportja élére ugrott, és biztosan az első két hely valamelyikén végez, így kvalifikálta magát az elitkörbe.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ 3. CSOPORT, 2. FORDULÓ MAGYARORSZÁG–ÉSZTORSZÁG 2–0 (0–0) Gyirmót, Alcufer Stadion MAGYARORSZÁG: Senkó – Török Kevin (Szujó, 72.), Csinger, Debreceni Á. – Kovács Mátyás, Farkas Botond (Kerezsi, a szünetben), Sztojka, Biben (Nagy O., 66.), Benczenleitner – Redzic (Gera Zalán, 59.), Németh Dániel (Szendrei Á., 58.). Szövetségi edző: Tímár Krisztián Gólszerző: Sztojka (73., 81.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.