UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-10-09 16:44

Vízilabda: vasárnap kezd a női juniorválogatott az U20-as vb-n

A magyar női junior vízilabda-válogatott vasárnap este az üzbégek ellen kezdi meg szereplését a korosztály izraeli világbajnokságának D csoportjában.

Vasárnap megkezdi szereplését a magyar női U20-as vízilabda-válogatott a korosztály netanyai világbajnokságán. A Varga Tamás szövetségi edző vezette együttes már csütörtökön megérkezett az izraeli városba, pénteken pedig az első edzését is megtartotta az esemény helyszínén.

A női juniorválogatott vasárnap kezd az U20-as vb-n Forrás: MVLSZ
A női juniorválogatott vasárnap kezd az U20-as vb-n Forrás: MVLSZ
A magyar lányok a 16 csapatos világbajnokság D jelű négyesében kaptak helyet. Vasárnap este az üzbégek ellen startol a csapat, hétfőn a brazilokkal találkozik, majd kedden minden bizonnyal a csoportelsőségért játszik a címvédő orosz válogatottal. Varga Tamás szerint a folytatás szempontjából nem az a legfontosabb, hogy hányadik helyen jut tovább a gárda, mert az ágak hasonló nehézségűnek tűnnek. Persze, nem elhanyagolandó tény, hogy a csoportgyőztes automatikusan a negyeddöntőben találja magát, míg a csoportmásodiknak pihenőnap nélkül kell játszania a nyolc közé kerülésért.
Varga Tamás már edzéseket is vezényelt Netanyában Forrás: MVLSZ
Varga Tamás már edzéseket is vezényelt Netanyában Forrás: MVLSZ
„Ha az számítana, hogy a lányok mennyire akarnak és mennyire egységesek, akkor biztosan megnyernénk a vébét – mondta Varga Tamás még a felkészülés során a hazai szövetség portáljának. –Bizakodó vagyok, viszont szakmailag nem tudok reális értékelést adni, amíg nem láttuk a vébén a konkurens csapatok játékát. A sorsolásunk sem leányálom. Az egyik legerősebb ellenféllel vagyunk egy csoportban, ami még jól is elsülhet, de aztán attól függően, hogy első vagy második helyen jutunk tovább, a négy közé kerülésért a spanyol vagy a holland csapattal játszunk. Ezt az utat kaptuk, ezen kell végigmenjünk. Szeretnénk megnyerni a vébét.” A csapat célja nem is lehet más, mint az éremszerzés, és hogy folytassa a sort, miszerint az idei világversenyeken az összes korosztály válogatottja a legjobb négyben végzett. A férfi és a női nemzeti együttes is bronzérmes lett a tokiói olimpián, a férfi juniorválogatott negyedik a vébén, az U17-es csapatok Eb-bronzérmet nyertek, az U15-ös korosztály képviselői pedig kontinensbajnoki címet szereztek.

A magyar U20-as vb-csapat: Kapusok: Kakas Krisztina, Neszmély Boglárka Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla, Baksa Vanda, Dömsödi Dalma, Kudella Panna, Peresztegi-Nagy Kinga, Petik Panna, Pőcze Panna, Szegedi Panna, Tátrai Szonja, Telek Dorottya, Valentin Kamilla Szakmai stáb: Biros Péter – szövetségi kapitány; Varga Tamás – szövetségi edző; Lukács Dénes – edző; Béres Gerely – kapusedző; Tóth Andrea – erőnléti edző; dr. Zamodics Márk – doktor; Szakmáry Attila – masszőr A világbajnokság csoportbeosztása: A-csoport: Görögország, Szlovákia, Olaszország, Németország B-csoport: Dél-Afrikai Köztársaság, Franciaország, Hollandia, Spanyolország C-csoport: Izrael, Argentína, Szerbia, Peru D-csoport: Brazília, Magyarország, Oroszország, Üzbegisztán A magyar válogatott mérkőzései: Október 10., 19:30: Magyarország−Üzbegisztán Október 11., 15:00: Brazília−Magyarország Október 12., 11:00: Magyarország−Oroszország

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.