UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-10-11 16:47

Vízilabda: a brazilok elleni sikerrel folytatta a vb-t a női juniorválogatott

A magyar női U20-as vízilabda-válogatott a második csoportmeccsét is magabiztosan nyerte meg a korosztály izraeli világbajnokságán; Varga Tamás együttes hétfőn a brazilokat győzte le 15–3-ra.

Az üzbégek elleni, vasárnapi 22–1-es könnyed sikert követően, hétfőn a csapatkapitány Peresztegi-Nagy Kinga születésnapja mellett is újra volt oka ünnepelni a magyar női U20-as vízilabda-válogatottnak a korosztály Netanyában zajló világbajnokságán, hiszen a lányok a brazilokat is magabiztosan győzték le a D csoportban.

A brazilok elleni sikerrel folytatta a vb-t a női juniorválogatott Forrás: FINA
A brazilok elleni sikerrel folytatta a vb-t a női juniorválogatott Forrás: FINA
Varga Tamás szövetségi edző együttesében ezúttal Neszmély Boglárka kezdett a kapuban, és az első negyedben nem is kapott gólt, ellenben a brazilok hálóőre hármat is Kudella Panna, Baksa Vanda és Szegedi Panni révén (3–0). A második nyolc percben tovább nőt a magyar előny, az emberelőnyös brazil találatra öttel válaszolt a magyar válogatott, közben Peresztegi-Nagy is feliratkozott a góllövőlistára (8–1). A második félidő két ötméteresgóllal indult: Telek Dorottya, valamint Kudella volt eredményes ily módon, majd Baksa duplázott, és máris 12–1 állt az eredményjelzőn. A záró felvonásban a brazilok „gólzsákja”, Leticia Bolerio a második és a harmadik találat is megszerezte a meccsen, de ugyanígy tett Peresztegi-Nagy is, míg a beköszönők sorát Dömsödi Dalma zárta öt másodperccel az végső dudaszó előtt. A magyar válogatott 15–3-ra nyert, és készülhet a kedd délelőtti  oroszok elleni rangadóra, melynek a tétje a csoportelsőség, és az automatikus nagyeddöntőbe kerülés lesz. A brazilok elleni meccs emberének ezúttal a négy gólig jutó Baksát választották.

NŐI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, NETANYA D csoport, 2. mérkőzés Magyarország−Brazília 15−3 (3−0, 5−1, 4−0, 3−2) Gólszerzők: Baksa 4, Peresztegi-Nagy 3, Kudella 3, Szegedi 3, Aubéli, Dömsödi A magyar U20-as vb-csapat: Kapusok: Kakas Krisztina, Neszmély Boglárka Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla, Baksa Vanda, Dömsödi Dalma, Kudella Panna, Peresztegi-Nagy Kinga, Petik Panna, Pőcze Panna, Szegedi Panna, Tátrai Szonja, Telek Dorottya, Valentin Kamilla Szakmai stáb: Biros Péter – szövetségi kapitány; Varga Tamás – szövetségi edző; Lukács Dénes – edző; Béres Gerely – kapusedző; Tóth Andrea – erőnléti edző; dr. Zamodics Márk – doktor; Szakmáry Attila – masszőr A világbajnokság csoportbeosztása: A-csoport: Görögország, Szlovákia, Olaszország, Németország B-csoport: Dél-Afrikai Köztársaság, Franciaország, Hollandia, Spanyolország C-csoport: Izrael, Argentína, Szerbia, Peru D-csoport: Brazília, Magyarország, Oroszország, Üzbegisztán A magyar válogatott mérkőzései: Október 10., 19:30: Magyarország−Üzbegisztán 22−1 Október 11., 15:00: Brazília−Magyarország 5–13 Október 12., 11:00: Magyarország−Oroszország

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.