UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2021-10-14 14:42

Asztalitenisz: Szántosi Dávid és András Csaba képviseli a magyar színeket Toursban az Európa top10-bajnokságon

Péntektől vasárnapig a franciaországi Toursban rendezik a korosztályos asztaliteniszezők Európa top10-bajnokságát, amelyen idén két magyar játékos, András Csaba (U19) és Szántosi Dávid (U15) áll rajthoz.

Október 15. és 17. között Franciaországban tartják a legjobb európai utánpótláskorú asztaliteniszezők seregszemléjét, az Európa top10-bajnokságot. A viadalon ezúttal két magyar fiatal szerepel. András Csaba az ifjúságiak, míg Szántosi Dávid a serdülők mezőnyében próbál szerencsét.

Szántosi Dávid Forrás: MOATSZ
Szántosi Dávid Forrás: MOATSZ
András az európai ranglistán elfoglalt nyolcadik helye alapján került be a viadalra. Két évvel ezelőtt a negyedik helyen végzett Hollandiában, és ezúttal sem esélytelen, hogy felálljon a dobogóra. Azonban a másik magyar játékosnak, Szántosinak még nagyobb sansza lehet erre, ugyanis a két román, Bujor és Chirita, valamint a spanyol Berzosa mögött a negyedik helyen harcolta ki a részvételét Toursban. A szarvasi reménység nemrégiben WTT-versenyt nyert Belgrádban. A ranglistás helyezések alapján sokáig úgy tűnt, hogy az U19-es lányok között Dari Helga is ott lehet Franciaországban. A magyar versenyző végül ugyan kivívta a jogot, hogy játszhasson az eseményen, azonban az utolsó pillanatban visszalépett. További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.