UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2021-10-16 20:29

Ökölvívás: Kovács Kruzitó közel volt a meglepetéshez a budvai ifjúsági Európa-bajnokságon

A montenegrói Budvában zajló ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság nyitónapján négy magyar versenyző szállt ringbe, és bár mutattak biztató jeleket a meccseiken, de végül valamennyien vereséget szenvedtek az első fordulóban.

A budvai ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság első versenynapján négy magyar fiatal volt érdekelt: Rózsavölgyi Márk, Simon Márkó, Kovács Kruzitó és Római Ruben is kihozta magából a legtöbbet, de olasz, román, spanyol és finn ellenfeleik rutinosabbnak bizonyultak. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség tudósítása szerint Kovács Kruzitó volt az első ringbe lépő magyar, akinek a súlycsoport egyik esélyese, a spanyol Juan Pantoja jutott. Kruzitó bátran belement a harcba, és egy olyan spanyollal bokszolt szoros mérkőzést, aki már orosz ellenfeleket is győzött le ifiként.

Rózsavölgyi Márk (kékben) olasz ellenféllel találkozott a budvai ifi Eb-n Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Rózsavölgyi Márk (kékben) olasz ellenféllel találkozott a budvai ifi Eb-n Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Rózsavölgyi Márk az olasz Christian Chessa ellen lépett ringbe, riválisa több nemzetközi tornát is megnyert már, ennek ellenére a mérkőzés szoros volt, a magyar versenyző bizonyította, van benne kurázsi. Római Ruben volt a legesélyesebb a győzelemre az első napi résztvevők közül, de az első menetben túl sokat adott ki magából, és elfáradt a finn Dmitrii Kataja elleni harcban. Simon Márkó még nagyon kevés nemzetközi rutinnal rendelkezik, román riválisa Gabriel Iulian Dumitrescu 60-nal több mérkőzéssel a háta mögött legyőzte a magyar versenyzőt. Technikai képzettségben Márkó nem maradt el román ellenfelétől, a rutin hiányzott ahhoz, hogy ezt a mérkőzést megnyerje. „Sajnos négy vereséggel zártuk az első versenynapot, de senki sem vallott szégyent, mindenki kihozta magából a legtöbbet. Kovács Kruzitó az augusztusi szerbiai verseny óta sokat fejlődött, és közel volt ahhoz, hogy nagy meglepetést okozzon. Rózsavölgyi Márk nagyon tehetséges versenyző, de nem sikerült megoldani a mai feladatot, annak ellenére, hogy nagy szívvel küzdött. Szoros mérkőzést bokszolt olasz ellenfelével szemben. Római Ruben nagyon jó első menetet produkált, vezetett is, de finn ellenfele kiegyenlített a másodikban, és frissebbnek bizonyult a harmadikban. Ebben a mérkőzésben is benne volt a reális győzelem lehetősége. Az első menetben elvitte a lendület, túl sokat ütött, és nem tudta megfelelően beosztani az erejét. Simon Márkó a románok vébérésztvevőjével bokszolt, a szerbiai versenyhez képest fejlődött, de hullámzott a teljesítménye, és közelharcban ellenfele jobbnak bizonyult” – nyilatkozta a magyar szövetségnek Nagy Lajos edző az első versenynapot követően. A magyar csapatatot összesen nyolc női, és tizenkettő férfi versenyző képviseli Montenegróban. A második versenynapon Buza Rómeó (67kg), Krekó Dániel (71kg), Beri Kevin (86kg), és Szabados Béla (92kg) kezdi meg szereplését a hosszabb programban.

Az első napi eredmények az ifjúsági Európa-bajnokságon: Férfi 54kg, a 16 közé jutásért: Kovács Kruzitó – Juan Pantoja (spanyol) 0:5 Férfi 57kg, a 16 közé jutásért: Rózsavölgyi Márk – Christian Chessa (olasz) 0:4 Férfi 60kg, a 16 közé jutásért: Római Ruben – Dmitrii Kataja (finn) 0:5 Férfi 75kg, a 16 közé jutásért: Simon Márkó – Gabriel Iulian Dumitrescu (román) 0:5

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.