UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-10-21 12:53

Kosárlabda: az NKA Pécs junior fiúcsapata méltó partnere volt a világhírű Partizan Belgrádnak

Színvonalas, szoros felkészülési mérkőzést játszott az Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs junior fiúcsapata a világszerte elismert Partizan Belgráddal. A magyar csapat végig pariban volt a kiváló szerb együttessel, amely végül győzött hazai pályán, de a mecseki akadémisták remekül helytálltak a magasabban jegyzett rivális ellen.

Az NKA Pécs junior fiú kosárlabdacsapata kedd este a Partizan Belgrád otthonában játszott felkészülési mérkőzést. A pécsi fiatalok bebizonyították a találkozón, hogy méltó ellenfelei tudnak lenni a világhírű klub korosztályos együttesének is: nagyon kemény, férfias találkozót játszottak – olyat, amilyenre egy szerb csapattal szemben számítani lehetett. A magyar csapat játékosai egyetlen percre sem ijedtek meg, felvették a kesztyűt, rendkívül akaratosan kosárlabdáztak, aminek meglett az eredménye: végig pariban voltak, szoros meccset játszottak, amelyen a vendég pécsiek csak kilenc ponttal, 76–67-re kaptak ki – számol be a meccsről a ratgeberakademia.hu.

Az NKA Pécs végig méltó partnere volt a világhírű Partizan Belgrádnak Forrás: ratgeberakademia.hu
Az NKA Pécs végig méltó partnere volt a világhírű Partizan Belgrádnak Forrás: ratgeberakademia.hu
Az NKA Pécs vezetőedzője, Vladan Glavinic így értékelt a mérkőzés után az akadémia honlapján. „Ez egy nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőség volt számunkra. Kiderült, hogy nálunk erősebb csapatokkal szemben is pariban lehetünk, fel tudjuk venni velük a versenyt, és jó meccset tudunk velük játszani. A legjelentősebb különbség a méretekben adódott: minden poszton magasabbak, termetesebbek voltak a szerbek, a játékosaim viszont olyan energiával, olyan akarattal harcoltak, amivel ezt el tudták tüntetni. Mi ebben vagyunk jók! Nagy szükség van ilyen mérkőzésekre, mert sem az edzéseken, sem a bajnoki mérkőzéseken nem találkozunk ilyen játékosokkal, ilyen ellenfelekkel. Nem mellesleg annak is örültem, hogy a csapatom kémiája szempontjából is jó volt ez a túra, együtt voltunk, együtt edzettünk, abszolút pozitív volt a hatása. Ugyanakkor hangsúlyoznom kell, hogy ez már történelem, innentől a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, amelyen meg kell tudnunk ismételni ugyanezt az akaratos, jó játékot."

Partizan Belgrád–NKA Pécs A 76–67 (26–21, 19–15, 15–14, 16–17) Nemzetközi felkészülési mérkőzés, Belgrád. NKA Pécs A: Meszlényi 13/6, Pifkó 18/3, Árva-File 1, Prodanovic 7/3, Schmera 11. Csere: Merkl 6, Tomic 6, Bor 5/3, Krkljes, Zalay, Boljos, Slézia. Vezetőedző: Vladan Glavinic.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.