UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2021-10-22 08:59

Alpesi sí: Tóth Zita ott lesz a felnőtt vk-sorozat nyitányán, Miklós Edit óta ő az első magyar

Hatalmas lehetőség előtt áll a Vasas 19 éves sízője, Tóth Zita: az olimpiai hetedik helyezett Miklós Edit óta az első magyar versenyző a felnőtt vk-sorozatban, a hét végén ott lesz a söldeni nyitányon.

„Úgy érzem, hogy most egy kicsit hosszabb távon kell gondolkodnom, és ahogyan mondtam, türelmesnek kell lennem. A márciusi ifjúsági világbajnokságon, az Európa-kupa versenyeken fogok indulni és lehet, hogy a felnőtt világbajnokságra is elmegyek, de a legfontosabbnak a 2022-es pekingi olimpiát tartom. Ezért mostantól számítva egy év múlva szeretnék igazán csúcsformába kerülni” nyilatkozta még 2020 decemberében Tóth Zita az Utánpótlássportnak, miután ismét az év magyar női sízőjének választották.

Tóth Zita először szerepelhet a felnőtt vk-sorozatban Forrás: molcsapat.hu
Tóth Zita először szerepelhet a felnőtt vk-sorozatban Forrás: molcsapat.hu
Most újabb mérföldkőhöz érkezett: három év után ismét ő az első magyar versenyző alpesisí-világkupában, szombaton Söldenben, a sorozat szezonnyitó viadalán. Az MTI tájékoztatása szerint a nagyrészt Ausztriában készülő magyar síző a múlt héten két időmérő edzésen vett részt a helyszínen, s bíztató időeredményt ért el. Tóth az előző szezonban jól szerepelt a bulgáriai Banskóban rendezett ifjúsági világbajnokságon, szuper-óriásműlesiklásban a 17., műlesiklásban a 19. helyen végzett, míg az ifjúsági téli olimpiát 16. és egy 17 helyezéssel zárta, Utoljára a kétszeres vk-dobogós Miklós Edit versenyzett a világ elitjében, 2018 januárjában. Zita edzője, Szepesi Bertold szerint a fiatal sportolónak szoknia kell a követelményeket és a világversenyek hangulatát, ezért Söldenben is a céljuk a tapasztalatszerzés. További korosztályos hírek SÍSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.