UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-10-22 12:30

Labdarúgás: Barkóczi Benedek gólra éhesen várja az U17-es Eb-selejtezőket

Az U17-es kiemelt csoport góllövőlistájának vezetője, Barkóczi Benedek motiváltan várja a korosztályos labdarúgó-válogatott előtt álló Eb-selejtezőket: célja, hogy a csapat sikerei mellett a találatokat is halmozza.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a 16 éves Barkóczi Benedek a magyar U17-es korosztály egyik kiemelkedő játékosa. Abban a tekintetben mindenképp, hogy a kiemelt csoport őszi szezonjának messze ő a legeredményesebb labdarúgója: nyolc mérkőzésen kilenc találattal, utcahosszal vezeti az U17-es góllövőlistát, míg az őt követő játékosok egyaránt néggyel állnak.

Barkóczi Benedek (9-es számmal) a fraciák elleni felkészülési mérkőzésen Forrás: MLSZ
Barkóczi Benedek (9-es számmal) a fraciák elleni felkészülési mérkőzésen Forrás: MLSZ
„Az volt az előzetes célom, hogy tartsam a meccsenkénti egygólos átlagot, a formámat látva azonban úgy érzem, hogy a kettes szorzót is megcélozhatom. Ha nem sikerül, természetesen nem leszek csalódott, egyébként is, a lényeg, hogy a csapattal legyünk sikeresek” – mondja az MTK Budapest fiatalja. A Szélesi Zoltán által vezetett U17-es válogatott szempontjából sorsdöntő hét nap következik, hiszen – hasonlóan az U19-es garnitúrához – egy minitorna keretein belül rendezik meg a csoport Eb-selejtezőit Magyarországon; október 22-28. között az észtek, a grúzok és az izlandiak korosztályos legjobbjaival nézhetnek farkasszemet a mieink, ráadásul hazai pályán. A fiatal csatár nemzeti színekbe öltözve sem lassítana a gólok termelését tekintve. „Nyár óta jó formában vagyok, remélem, hogy ez minél tovább ki fog tartani. Az MTK-nál az előző évadhoz képest új edzőkkel dolgozunk, akik a játékom egyes elemein próbáltak változtatni, ami szerintem jól sült el – magyarázza Barkóczi. – Én képernyőn keresztül követtem az U19-esek meccseit, többjüket ismerem is, nagyon örültem a sikerüknek. Néhány játékossal beszéltem is a mérkőzések után, akiknek a támogatása rengeteget jelent. Nem érzek terhet magamon, és ez a csapattársaimra is igaz; százszázalékosan kell majd koncentrálnunk, és ha ez sikerül, nem lehet baj a továbbjutással. Eddig leginkább az észt csapattal foglalkoztunk, elemeztük a játékukat, felkészültünk az összes lehetséges forgatókönyvre és játékhelyzetre.” A támadó a csapat és saját maga tekintetében is állított fel célokat a következő napokat tekintve. „Ki akarunk jutni a tavaszi elitkörbe, lehetőleg első helyen, ez a kedvezőbb sorsolás miatt fontos. Mindent meg fogunk tenni ezért csapatszinten és egyénileg is. Remélem, hogy gólokkal tudok ehhez hozzájárulni, mindhárom ellenfelünknek meg akarom zörgetni a hálóját!”

Az Eb-selejtező torna programja: Október 22. Grúzia–Izland, 17.00, Budaörs Magyarország–Észtország, 17.00, Telki Október 25. Izland–Észtország, 17.00, Bicske Magyarország–Grúzia, 17.00, Telki Október 28. Észtország–Grúzia, 17.00, Bicske Izland–Magyarország, 17.00, Telki

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.