UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-10-24 18:18

Torna: Molnár Botond újra egészséges, és nagy célokra tör

A kisebb sérülése után újra remek formában a Győri AC fiatal tornásza, Molnár Botond, aki nemrégiben megnyerte az ifjúsági országos bajnokság egyéni összetett versenyét, majd most már teljes gőzzel a közelgő, libereci ORV-re készül.

A Győri Atlétikai Club tornaszakosztályának utánpótláskorú versenyzői közül a 17 éves Molnár Botond az egyik, hanem a legnagyobb ígéretnek könyvelik el. Tehetségét rendre igazolja az ifjúságiak hazai és nemzetközi mezőnyében. Azonban a őszi szezon elején sérüléssel bajlódott, így nem tudott csúcsformában versenyezni.

Molnár Botond újra egészséges, és nagy célokra tör Forrás: Susán Viki
Molnár Botond újra egészséges, és nagy célokra tör Forrás: Susán Viki
„Még a szeptemberi, cottbusi verseny előtt néhány nappal volt egy komolyabb combizomhúzódásom, és emiatt ott talajon és ugráson sem indulhattam, ami különösen fájó volt, mert ezek a legerősebb szereim, ráadásul ez a sérülés a többi szeren mutatott teljesítményemre is kihatott. Elment a magabiztosságom, és nem tudtam megfelelően koncentrálni a gyakorlatokra. Ezt követően kellett néhány hét mire rendbe jött, de mostanra már abszolút egészséges vagyok, és szerencsére már az ifi ob-n sem éreztem ennek a hatását" – nyilatkozta Molnár az Utánpótlássportnak. A Központi Tornacsarnokban rendezett ob-n a 77.800-as egyéni csúccsal bíró fiatal ezúttal 75.650-el bizonyult a legjobbnak összetettben, majd három aranyat nyert lovon, ugrásban és korláton a szerenkénti finálékban. „Nem voltam maradéktalanul elégedett, ugyanis az egyéni összetettben több hiba is becsúszott. A nyújtón és a korláton is voltak rontásaim, de ezeket leginkább annak tudom be, hogy az ob előtti hetekben nem végezhettem teljes értékű edzésmunkát. Viszont az összetett után a következő két napon a szerenkénti döntőkben mindenhol jól végrehajtottam a gyakorlatokat, aminek kifejezetten örültem. Bár ezúttal sikerült nyernem a lovon, de korántsem az a legjobb szerem – bőven van még mit rajta csiszolni mind a kivitelben, mind a kiinduló pontszámban. Emellett mostanában korláton és gyűrűn is jól megy, ami szintén örömteli. Remélem, a következő versenyeken egyszerre mind a hat szeren összeáll a gyakorlatom."
Bár nem tartozik a kedvencei közé, Molnár Botond lólengésben is ifjúsági országos bajnok lett Forrás: Susán Viki
Bár nem tartozik a kedvencei közé, Molnár Botond lólengésben is ifjúsági országos bajnok lett Forrás: Susán Viki
A csapatban ifjúsági Eb-ezüstérmes reménység szeme előtt már a közelgő nemzetközi viadalok lebegnek. Elmondása szerint novemberben minden hét végén versenyek következnek, de ez a pandémia okozta ínséges időszakot követően inkább „édes teherként" fogható fel. „Az év hátralévő részében még a libereci ORV és a linzi Future Cup vár ránk. A Gymnasiade elhalasztásával egyértelműen ezek a legfontosabb versenyeink. Rangos nemzetközi mezőnyre lehet számítani mindkét helyszínen. Az ORV-ig már csak két hét van hátra, gőzerővel készülünk rá. Összetettben magas pontszámmal szeretnék minél előrébb zárni, majd a szerenkénti döntőkben talajon és ugráson az aranyéremért utazom. Míg többin a tiszta gyakorlat lesz az elsődleges cél, aztán meglátjuk ez mire lesz elég." Eközben Botond már hosszú távú terveket szövöget arra az időszakra, amikor már a felnőttek között kell helytállnia. „Nagyon sajnáltam, hogy idén megint eltolták egy évvel a Gymnasidét, mivel Kínában versenyezni hatalmas lehetőség lett volna, ráadásul én kiöregszem abból a korosztályból, aki indulhat, így jövőre biztosan nem lehetek már ott. Most már leginkább a jövő évi korosztályos Európa-bajnokság szerepel a fókuszban, ott szeretnék majd minél több érmet szerezni, illetve az Eb után már áttérni a felnőttszintre, hogy jövő ősszel már reális esélyem legyen bekerülni a felnőttvébé utazó keretébe. Persze, nem lesz könnyű, hiszen a felnőttgyakorlatok nehezebbek, éppen ezért sok munka vár rám, de állok elébe a kihívásoknak."  További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.