UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-10-26 15:18

Kosárlabda: Boros Júlia továbbra is szórja a pontokat a BEAC-ban, közben próbál alkalmazkodni a megváltozott szerepéhez

A női NB I/A-csoportjában szereplő ELTE BEAC Újbuda 19 éves kosárlabdázóját, Boros Júliát kérdeztük az első hat forduló után. A fiatal játékos a nyári válogatottsiker után nagy önbizalommal vágott neki az új szezonnak, és jelenleg is közel tíz pontot átlagol a felnőttélvonalban, de így sem maradéktalanul elégedett az eddigi teljesítményével.

A felnőtt női első osztályban szerephez jutó, és ott jó teljesítményt nyújtó fiatalokat vizsgáló összeállításunkban is kiemeltük az ELTE BEAC Újbuda tehetséges kosárlabdázóját, Boros Júliát. A 19 éves játékos már a mostani bajnokságban is észre vétette magát kiváló produkciókkal. Míg a csapata jelenleg 3-3-as mérleggel, a tabella hatodik helyén áll. Az első győzelmükre az ötödik játéknapig kellett várni, amikor bravúros sikert arattak hazai pályán a DVTK ellen.

Boros Júlia (feketében) közel tíz pontot átlagol a felnőttélvonalban Forrás: hunbasket.hu
Boros Júlia (feketében) közel tíz pontot átlagol a felnőttélvonalban Forrás: hunbasket.hu
„Nyilvánvalóan, az elején nem volt a legkönnyebb a sorsolásunk, de az első pár fordulóban ezzel együtt sem játszottunk rosszul, mindegyik meccsen a harmadik negyed végéig jól tartottuk magunkat, majd a végére elfáradtunk. Ebből a szempontból a DVTK elleni hazai meccs fordulópontot jelentett, mivel ott végig kitartunk, és ez az első győzelem komoly lendületet adott a csapatnak. Erre építve szeretnék minél több meccset nyerni a továbbiakban. Szerencsére a legutóbbi PINKK elleni meccsen is sikerült nyernünk, bár nem végig meggyőző játékkal, de meglett a győzelem. A Csata elleni, következő találkozón jóval nehezebb dolgunk lesz, így ott pontosabbnak, élesebbnek kell lennünk.” Boros az eddigiekben 9,6 pontot dobott mérkőzésenként, emellett 8,8-as VAL-mutatót jegyez, 25,4 percnyi játékidő alatt. Mindhárom szám némi visszaesést mutat az előző évadhoz képest. A fiatal hátvédnek van is némi hiányérzete az első hat forduló után. „Egyelőre nem vagyok igazán megelégedve a saját teljesítményemmel, kicsit hullámzó a játékom, de azért dolgozom napról napra, hogy ezt stabilizáljam, és minden meccsen kiegyensúlyozott játékkal legyek a csapat hasznára. A nyári U19-es vébé miatt csak viszonylag későn, augusztus végén csatlakoztam a lányokhoz, így nem volt egyszerű újra neki vágni a klubszezonnak. Nem sok időnk volt összeszokni, hiszen az egyik légiósunk már a bajnoki rajt után érkezett meg hozzánk, sérüléseink is akadtak, szóval még jobban össze kell csiszolódnunk, nekem is meg kell találnom a pontos szerepemet, de jó úton járunk.” Az U19-es nemzeti csapattal igencsak eredményes nyarat tudhat maga mögött, ugyanis a hazai rendezésű korosztályos világbajnokságon szenzációs bronzérmet szerzett, valamint kiváló teljesítményét elismerve a torna All-Star ötösébe is bekerült. Néhány hete kiderült, hogy a válogatott tagjai jövőre újra itthon, Sopronban próbálhatnak szerencsét az U20-as Európa-bajnokságon.
A nyári korosztályos vb-n szerzett bronzérem mellett az All-Star csapatba is beválasztották Boros Júliát Forrás: FIBA
A nyári korosztályos vb-n szerzett bronzérem mellett az All-Star csapatba is beválasztották Boros Júliát Forrás: FIBA
„Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy jövőre Sopronban lesz az Eb. Idén nyáron is óriási pluszt jelentett a magyar közönség támogatása, és a hazai pálya mindenképpen nagyban hozzájárult a debreceni sikerünkhöz – fogalmazott Júlia. – Nagyon szoros az európai élmezőny, sok jó válogatott van, éppen ezért nem lesz egyszerű dolgunk, ha megakarjuk szerezni az Eb-aranyat, viszont nem lehet más a célunk. Bizonyítottuk már, hogy mi is az élvonalba tartozunk, és abszolút bízom benne, hogy együtt, egymásért küzdve elérhetjük.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.