UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-10-28 17:15

Úszás: Selmeci Attila vezetésével edzőtáboroznak a Jövő Bajnokai-program versenyzői

A vadonatúj soproni Lőver Uszodában tartják a héten az újragondolt Jövő Bajnokai-program második központi edzőtáborát, amelyet az olimpiai bajnok Milák Kristóf korábbi trénere, Selmeci Attila irányít.

Kifogástalan körülmények között, egyedülálló edzésprogrammal dolgoznak a MÚSZ kiemelt utánpótlásprogramjának, a Jövő Bajnokainak tehetségei Sopronban, a Lőver Uszodában. A második idei központi edzőtáborban – ahogyan egyébként az elsőben is – nem csak a technika csiszolása és az ehhez szükséges gyakorlatok kerülnek előtérbe, hanem ugyanakkora hangsúlyt kap a közösségépítés és a csapatösszetartás is, amely egyúttal lehetőséget ad a kilenc régió tehetségeinek, hogy versenyen kívül is találkozzanak, összemérjék tudásukat, ezáltal pedig mind fizikailag, mind mentálisan tovább fejlődjenek. Hiszen a közeljövőben ők is az ifjúsági, majd pedig a felnőttválogatottban fognak szerepelni.

Selmeci Attila irányítja a fiatalok munkáját Forrás: MÚSZ
Selmeci Attila irányítja a fiatalok munkáját Forrás: MÚSZ
Az egyhetes összetartás felkészült stábot bízott meg a szövetség, a szakami gárdának a feje Selmeci Attila (az olimpiai bajnok Milák Kristóf korábbi trénere), akinek tanácsait, észrevételeit nem csak a versenyzők fogadják nagy figyelemmel, hanem a MÚSZ beszámolója szerint a parton lévő edzők is figyelmesen hallgatják, és majd próbálják beépíteni az ott hallottakat saját gyakorlatukba. Előadóként részt vesz még a munkában Horváth Péter és Gyürky Gábor is, akik szintén hasznos, a felkészüléshez és a versenyzéshez egyaránt szükséges fogásokat, technikai elemeket mutatnak a fiataloknak. Külön öröm lehetett a versenyzőknek, hogy Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke, Moszkva olimpiai bajnoka és dr. Sós Csaba szövetségi kapitány is ellátogatott a táborba, a sportvezetők személyesen figyelték meg a gyerekek felkészülését. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.