UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-10-29 16:00

Kézilabda: minden adott a szegedi fiatalok fejlődéséhez, akik időnként már a nagycsapatban is megfordulnak

Remekül kezdte a szezont az NB I/B Keleti csoportjában a PICK Szeged U21-es kézilabdacsapata, igaz, egyelőre a szerencse is velük volt. A gárda vezetőedzőjével, egyben az akadémia igazgatójával, Kárpáti Krisztiánnal beszélgettünk.

Négy győzelem, egy döntetlen, egy vereség – így áll a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjának élén a Pick Szeged U21-es csapata. A kezdés semmilyen körülmények között nem tekinthető rossznak, ám az együttes vezetőedzője, Kárpáti Krisztián sportszerűen elismeri, hogy nem feltétlenül tükrözi a valóságot a tabella jelenlegi állása. „Úgy gondolom, a jelenlegi helyzetünk nem reális – kezdte az Utánpótlássportnak az ifjúsági válogatottat is irányító tréner. – A Cegléd ellen a zöld asztalnál nyertük meg a mérkőzést és az eddigi sorsolásunk is kedvező volt. A célunk, hogy az első öt helyek valamelyikét megszerezzük, és így a csoportok összevonásakor a felsőházban szerepeljünk. Azonban hangsúlyozom, nagyon kiegyenlített a bajnokság, ezért ez továbbra sem könnyű feladat.”

Forrás: Pick Szeged
Forrás: Pick Szeged
Az együttes meghatározó játékosai közül többen lehetőséget kapnak a felnőttek között is: Szilágyi Benjámin (18), Rea Barnabás (19), Varga Mihály (18) és Hegedűs Patrik szerzett már gólt az NB I aktuális kiírásában. „Nagyon hasznos nekik a felnőttek mellett töltött idő, főleg, amikor nem csak taktikai edzésre mennek fel, hanem egy-egy technikai elemet is el tudnak lesni. Azt látom rajtuk, hogy a saját környezetükbe visszatérve sokkal otthonosabban, magabiztosabban mozognak. Juan Carlos Pastor is mindenben segít, ám neki nagyon kevés tere és ideje van a kísérletezésre, a fiatalok beépítésére. Kétoldalú a dolog, hiszen nyilván jó lenne az utánpótláskorúaknak több lehetőséghez jutni, de közben a felnőttcsapattól minden héten eredményt várnak.” Kárpáti így is elégedett azzal a meccsterheléssel, amit a fiatal játékosok kapnak. Úgy látja, jelenleg mindenki a helyén van. „Azt gondolom, hogy pillanatnyilag rendben vagyunk, akik most időnként fel-fel játszanak, még nem nőtték ki a másodosztályt sem. Természetesen idővel – amikor eljutnak arra a szintre – majd kölcsönadjuk őket más NB I-es vagy akár külföldi klubokba, amelyekben több lehetőséghez jutnak. Ahogyan tettük a nyár elején az előző korosztályunkkal is.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.