UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-11-01 17:02

Vívás: a Honvéd fiataljai uralták a juniorok kupafordulóit

A junior tőrözők és párbajtőrözők második Magyar-kupa fordulóján a Budapesti Honvéd három, az FTC pedig egy aranyéremnek örülhetett.

Vasárnap a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a junior vívóké volt a főszerep, ugyanis a tőrözők és a párbajtőrözők számára a második Magyar-kupa-fordulót rendezték. A viadalok egyben ORV-k is voltak, ezért külföldi fiatalok is indultak a megméretésen.

Kovács Réka a dobogó tetején Forrás: hunfencing.hu
Kovács Réka a dobogó tetején Forrás: hunfencing.hu
A tőröző fiúk között Szemes Gergő esélyeshez méltóan szerepelt. Az FTC fiatalja magabiztosan menetelt a döntőig, majd ott 15:9-re győzte le az NKESE színeiben küzdő Mihályi Andort. A harmadik helyen Bálint Álmos és a szlovák Leopold Kuchka végzett. A lányok versenyében a legjobb napot Kovács Réka fogta ki. A Budapesti Honvéd kiválósága a döntőben a kadétok között győztes, 2007-es (!) születésű Kollár Anna nyert 15:8-ra. A bronzérem az FTC-s Tölgyesi Zsófia Rékának és a Csomorkányt erősítő Wolf Eszternek járt. A párbajtőröző fiúk mezőnyében is a Budapesti Honvéd szerzett aranyérmet.  A nagyszerűen teljesítő Keszthelyi Zsombor az első helyet a Honvéd Szondi színeiben vívó Kovács Gergely elleni fináléban érdemelte ki, miután 15:13-ra nyert. A harmadik Hamilton-Meike Jonathán és Katona Bence lett. A lányok viadalában a megint csak honvédos Muhari Eszter esélyeshez méltóan abszolválta a napot, és a döntőben a svéd Emma Franssont ütötte el az aranytól, fölényes 15:3-as sikerrel. A dobogó harmadik fokára Büki Lili és Salamon Réka állhatott fel.

EREDMÉNYEK Junior fiú tőr egyéni Magya-kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 54 induló. Végeredmény: 1. Szemes Gergő (FTC, edző: Szabó István), 2. Mihályi Andor (NKESE), 3. Bálint Álmos (NKESE) és Leopold Kuchta (szlovák), 5. Tóth Zsombor (FTC), 6. Bödő Péter (Szigetszentmiklós), 7. Machek Vince (Honvéd), 8. Tóth Barnabás (FTC). A döntőben: Szemes-Mihályi 15:9. Junior leány tőr egyéni Magyar-kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 53 induló. Végeredmény: 1. Kovács Réka (Honvéd, edző: Marco Goncalves), 2. Kollár Anna (Törekvés), 3. Tölgyesi Zsófia (FTC) és Wolf Eszter (Csomorkány), 5. Frommer Éva (UTE), 6. Nagy Tímea (UTE), 7. Nekifor Erika (Törekvés), 8. Marosi Gréta (Törekvés). A döntőben: Kovács-Kollár 15:8. Junior fiú párbajtőr egyéni Magyar-kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 162 induló. Végeredmény: 1. Keszthelyi Zsombor (Honvéd, edző: Dancsházy-Nagy Tamás), 2. Kovács Gergely (Honvéd Szondi), 3é Hamilton-Meike Jonathán (Vasas) és Katona Bence (Honvéd Szondi), 5. Keresztes Ádám (Tata), 6. Osman-Touson Maruán (BVSC), 7. Bartkó Levente (MTK), 8. Kó Benedek (BVSC). A döntőben: Keszthelyi-Kovács 15:13. Junior leány tőr egyéni Magyar-kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 53 induló. Végeredmény: 1. Kovács Réka (Honvéd, edző: Marco Goncalves), 2. Kollár Anna (Törekvés), 3. Tölgyesi Zsófia (FTC) és Wolf Eszter (Csomorkány), 5. Frommer Éva (UTE), 6. Nagy Tímea (UTE), 7. Nekifor Erika (Törekvés), 8. Marosi Gréta (Törekvés). A döntőben: Kovács-Kollár 15:8.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon