UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2021-11-03 16:12

Cselgáncs: Igaz, Sáfrány és Varga is kidőlt az U23-as Eb előtt

Igaz Laura, Sáfrány Péter és Varga Brigitta is lemarad a pénteken kezdődő budapesti U23-as cselgáncs Európa-bajnokságról.

Szerdán délután költözik be a magyar válogatott a pénteken kezdődő budapesti U23-as Európa-bajnokság „buborékjába”, betegség és sérülés miatt három dzsúdósunk is lemarad a viadalról – írja a judoinfo.hu.

Varga Brigitta sem lesz ott az U23-as Eb-n Forrás: judoinfo.hu
Varga Brigitta sem lesz ott az U23-as Eb-n Forrás: judoinfo.hu
Nagy András sportigazgató tájékoztatása szerint éremesélyes magyar hiányzók lesznek: a junior-világbajnok Sáfrány Péter (90 kg, Miskolci VSC) és a junior vb-bronzérmes, ifjúsági világbajnok Varga Brigitta (63 kg, KSI SE) is megbetegedett. „Nem koronavírusról van szó, de lázas állapot után nem szabad kockáztatni a fiatal sportolók egészségét” – fűzte hozzá Nagy András, aki elmondta, mindkét hiányzónak lesz helyettese, a férfiaknál a tartalékok közül a tavalyi junior Európa-bajnokságon bronzérmes Szegedi Dániel (73 kg, Ceglédi VSE), a nőknél pedig Farkas Szilvia (78 kg, Győri AC) lép majd tatamira a Ludovika Arénában. Így sem lesz teljes, tizennyolc fős a magyar válogatott, ugyanis a korcsoportos magyar bajnok Igaz Laura (52 kg, BHSE) térdsérülés miatt kénytelen lemondani a részvételről. A helyére nem nevez versenyzőt a magyar csapat. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.