UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-11-04 19:55

Birkózás: Szél Anna bronzérmes a belgrádi U23-as világbajnokságon

Újabb magyar érem született a szerb fővárosban zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A negyedik versenynapon Szél Anna remek versenyzéssel bronzérmet szerzett az 59 kilósok között, ezzel a magyar válogatott negyedik dobogós helyezését begyűjtve Belgrádban.

Az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Szél Anna szerdán parádésan menetelt az 59 kilósok mezőnyében, egészen az elődöntőig jutott, azonban ott a felnőtt Eb-bronzérmes, lengyel Lysak túl nagy falatnak bizonyult, a magyar lány 6-1-re kikapott, így csütörtök este a bronzéremért küzdhetett a junior-világbajnok, orosz Szigyelnyikova ellen.

Szél Anna remek teljesítménnyel bronzérmesként zárt a belgrádi U23-as vb-n Forrás: UWW
Szél Anna remek teljesítménnyel bronzérmesként zárt a belgrádi U23-as vb-n Forrás: UWW
Az orosházi versenyzőnek nem alakult jól az első menet, az orosz riválisa előbb egy levitellel megszerezte a vezetést, majd kiléptette őt, minek köszönhetően 3-0-ra elhúzott. Ám Szél ekkor sem adta fel – még az első háromperc vége előtt egy levitellel egy pontos különbségre zárkózott. A második etapban egy kiléptetéssel szerzett pontot, amely végül elegendőnek bizonyult a bronzéremhez, a magyar fiatal 3-3-mal – utolsó akcióval – nyert, ezzel a válogatott negyedik érmét szerezte Belgrádban. A pénteken rajtoló szabadfogású küzdelmek előtt a magyar küldöttség egy arany, egy ezüst, két bronzzal áll. A csütörtök délelőtti program viszont korántsem végződött ilyen jól a mieinknek. Ugyanis elsőként az 53 kilósok versenyében a kadét Eb-ezüstérmes Szekér Szimonetta (BHSE) technikai tussal kikapott az ukrán Vinnik ellen, és ezt követően az 57 kilósok között Bognár Erika (BHSE) is alulmaradt a selejtezőben az indiai Nitikával szemben. Mindkét magyar legyőzője vereséget szenvedett a folytatásban, nem jutottak el a döntőig, ezzel Szekér és Bognár is kiesett. Pénteken ötből négy szabadfogású súlycsoportban lesz magyar érdekelt: a 65 kilóban Kiss Károly, a 70 kilóban Gulyás Botond, a 79 kilóban Lukács Botond, míg a 97 kilóban Korcsog Milán lép szőnyegre a világbajnokságon.

U23-as világbajnokság, Belgrád – negyedik versenynap, esti program, helyosztók: Bronzmérkőzés: 59 kg: Szél Anna–Anasztaszija Szigyelnyikova (orosz)  '3-3 (később szerzett ponttal) Délelőtti program, selejtezők: 53 kg: Marija Vinnik (ukrán)–Szekér Szimonetta 14-0 57 kg: Nitika Nitika (indiai)–Bognár Erika 3-2

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.