UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-11-07 19:17

Úszás: Kós Hubert bronzérmes 400 m vegyesen, Pádár Nikoletta ötödik 200 m gyorson a kazanyi rövid pályás Eb-n

A kétszázon elért negyedik hely után négyszáz vegyesen dobogóra állhatott a 18 éves Kós Hubert a rövid pályás úszó Európa-bajnokságon, a mindössze 15 esztendős Pádár Nikoletta pedig tovább faragott saját ifjúsági országos csúcsán, és ötödik lett 200 m gyorson.

Már az utolsó nap előtt biztossá vált, hogy mind az öt magyar utánpótláskorú versenyző úszhat döntőt az oroszországi Kazanyban zajló felnőtt rövid pályás úszó Európa-bajnokságon. Ugyanis Fábián Bettina (16) és Ugrai Panna (17) már túl volt a maga fináléján, Betlehem Dávid (18) az 1500, Pádár Nikoletta (15) pedig a 200 m gyorsra készülhetett.

Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
És persze ott volt a közülük legesélyesebb Kós Hubert (18) is, aki 200 m vegyesen egy hajszálra volt a dobogótól, negyedik lett, de tartogatott még egy dobást a négyszázra. Nem is akármekkorát: hat másodpercet faragott az egyéni csúcsából (4:03.16), és az orosz Sztyupint maga mögött tartva odaért a harmadik helyre. „Örülök, hogy így az utolsó napon bejöttem érmes pozícióba, láttam, az orosz lemaradt, ezért sejtettem, hogy közöttünk fog eldőlni a bronz. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült” – mondta a futam után Kós, aki néhány nappal ezelőtt a 200 méter fináléját követően még nagyon csalódott volt.
Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Tovább faragott a 200 m gyors középdöntőjében úszott ifjúsági országos rekordjából Pádár Nikoletta (15), aki mindössze tizenöt évesen 1:56.14-gyel ötödikként csapott célba. „Nagyon örültem tegnap a továbbjutásnak, az után már csak élvezni akartam az első Európa-bajnoki döntőmet. Fantasztikus volt ilyen nevek mellett úszni, az időmön is javítottam, ezért most teljesen elégedett vagyok.” Az Eb utolsó magyar érdekeltségű döntőjében, 800 m gyorson Betlehem Dávid (18) javítva előfutamban úszott idején (7:41.33) a hetedik helyen végzett. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.