UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-11-07 09:00

Vívás: Vigh és Battai sikere a junior kardozók Magyar-kupáján

Vigh Benedek és Battai Sugár győzelmével zárult a juniorkorú kardozók második Magyar-kupa-fordulója a Vasas Kovács Pál Vívótermében.

Szombaton a Vasas Kovács Pál Vívócsarnokában a junior kardozók második Magyar-kupa-fordulóját rendezték.

Vigh Benedek remek napot fogott ki Fotó: Bodrogi Tamás
Vigh Benedek remek napot fogott ki Fotó: Bodrogi Tamás
A színvonalas megméretésen a fiúk mezőnyében 54-en léptek pástra, közülük a legjobb napot a hazai környezetben szereplő Vigh Benedek fogta ki. A Vasas ígérete a csoportjában egy vereséggel végzett, az egyenes kieséses szakaszban pedig magabiztosan menetelt a döntőig. Ott az első kupafordulón is döntős, a Budapesti Honvédot erősítő Pintér Leventével találta magát szemben, és 15:11-re bizonyult jobbnak. Kósa Miklós tanítványa az októberi nyitó fordulóban bronzérmet szerzett, most arannyal folytatta remek szezonját. A harmadik helyen Vajda Oszkár (TFSE) és K. Szabó Mátyás (Interfencing Debrecen) osztozott. Vigh ezzel a győzelemmel a korosztály hazai ranglistájának az élére ugrott.
A leányverseny díjazottjai Forrás: hunfencing.hu
A leányverseny díjazottjai Forrás: hunfencing.hu
Az első forduló győztese, Szűcs Luca távollétében rendezett lányok versenyében is volt Vasas-vívó az aranycsatában, de az egész nap nagyszerűen teljesítő Beviz Dorottya ott már nem bírt a favorit Battai Sugárral. Az Interfencing Debrecenben Dávid László szakmai felügyelete mellett fejlődő olimpikon a döntőben 15:4-re győzte le kihívóját, és fölényét az is jól jelzi, hogy az elődöntőben 15:2-vel lépett túl a szintén a Vasas színeiben szereplő, de még kadétkorú Domonkos Emesén. A másik bronzérem az ugyanúgy még a kadétokhoz tartozó UTE-s Pápai Zoé nyakába került.

JUNIOR KARD MAGYAR-KUPA, KOVÁCS PÁL VÍVÓTEREM 2. FORDULÓ Fiúk.  54 induló. Végeredmény: 1. Vigh Benedek (Vasas, edző: Kósa Miklós), 2. Pintér Levente (Honvéd), 3. Vajda Oszkár (TFSE) és K. Szabó Mátyás (Interfencing Debrecen), 5. Tóth Patrik (BVSC), 6. Petrucz Mirkó (BVSC), 7. Szabó Márton (KVSE), 8. Engelbrecht Patrik (Honvéd). A döntőben: Vigh–Pintér 15:11 Lányok. 42 induló. Végeredmény: 1. Battai Sugár (Interfencing Debrecen, edző: Dávid László), 2. Beviz Dorottya (Vasas), 3. Domonkos Emese (Vasas) és Pápai Zoé (UTE), 5. Bende Barbara (Basas), 6. Kovács Zsanett (Törökbálint), 7. Keszei Kira (Honvéd), 8. Bognár Liza (Vasas). A döntőben: Battai–Beviz 15:4

A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.