UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2021-11-09 17:30

Asztalitenisz: szerdán rajtol az U21-es Európa-bajnokság Belgiumban

Szerdán kezdődik a belgiumi Spában az U21-es asztaliteniszezők Európa-bajnoksága, amelyen három magyar játékos vesz részt.

Ha a sport és a belga kisváros, Spa kapcsolatáról esik szó, elsőként mindenkinek a Formula 1-es nagydíj ugorhat be, azonban ezúttal nem az autóké, hanem az asztaliteniszezőké lesz a főszerep az Ardennek völgyében, ugyanis november 10. és 14. között ott rendezik az U21-es Európa-bajnokságot.

András Csaba Forrás: ETTU
András Csaba Forrás: ETTU
A kontinensviadal férfimezőnyében András Csaba és Juhász Patrik, a nők között Dari Helga képviseli a magyar színeket Belgiumban, ahol szerdán az egyéni selejtezőkkel elindulnak a küzdelmek. Hármójuk közül egyedül András volt jelen a tavalyi, varasdi Eb-n is – akkor a legjobb 16-ig jutott. Ezúttal akár a még jobb szereplésben is bízhat. A közelmúltbeli, franciaországi Európa top10-bajnokságon U19-ben elért negyedik helye után jó formában várhatja az eseményt. Az egyéni mellett – Ivor Ban oldalán – férfipárosban, illetve Dari Helgával vegyes párosban is rajthoz áll. Dari Helga ugyan végül visszalépett ifiben az Európa top10-től, ám nem tétlenkedett azóta sem, hiszen a hazai U19-es ranglista éllovasa a klubjával, a Budaörs SC-vel a Bajnokok Ligájában igyekezett helytállni. A BL berlini csoportkörében egy győzelem mellett két vereséggel zárt. A magyar válogatott harmadik indulója, a 20 éves Juhász Patrik, aki már a felnőttválogatottat erősíti, és szeptemberben a kolozsvári csapat Eb-n is ott volt a nemzeti csapat keretében. Míg legutóbb, október végén a tuniszi WTT-versenyen szerepelt nemzetközi porondon, ott Majoros Bencével párban a negyeddöntőig jutott. Ezúttal a belgiumi korosztályos Eb-n – Andráshoz és Darihoz hasonlóan – ő is mindhárom számban is ott lesz a mezőnyben – férfipárosban cseh, vegyes párosban belga partnerrel.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SPA, BELGIUM A magyarok programja: Szerda Férfi egyes: András Csaba, Juhász Patrik Női egyes: Dari Helga Csütörtök Férfi egyes: András Csaba, Juhász Patrik − ha továbbjut Női egyes: Dari Helga − ha továbbjut Férfi páros: András Csaba és Ivor Ban (horvát), Juhász Patrik és Radim Bako (cseh) Női páros: Dari Helga és Gabriela Stepanova (cseh) Vegyes páros: András Csaba és Dari Helga, Juhász Patrik és Natacha Koszulap (belga) Péntek Férfi egyes: András Csaba, Juhász Patrik − ha továbbjut Női egyes: Dari Helga − ha továbbjut Férfi páros: András Csaba és Ivor Ban (horvát), Juhász Patrik és Radim Bako (cseh) − ha továbbjut Női páros: Dari Helga és Gabriela Stepanova (cseh) − ha továbbjut Vegyes páros: András Csaba és Dari Helga, Juhász Patrik és Natacha Koszulap (belga) − ha továbbjut Szombat Férfi egyes: András Csaba, Juhász Patrik − ha továbbjut Női egyes: Dari Helga − ha továbbjut Férfi páros: András Csaba és Ivor Ban (horvát), Juhász Patrik és Radim Bako (cseh) − ha továbbjut Női páros: Dari Helga és Gabriela Stepanova (cseh) − ha továbbjut Vegyes páros: András Csaba és Dari Helga, Juhász Patrik és Natacha Koszulap (belga) − ha továbbjut Vasárnap Férfi egyes: András Csaba, Juhász Patrik − ha továbbjut Női egyes: Dari Helga − ha továbbjut Férfi páros: András Csaba és Ivor Ban (horvát), Juhász Patrik és Radim Bako (cseh) − ha továbbjut Női páros: Dari Helga és Gabriela Stepanova (cseh) − ha továbbjut

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.