UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-11-09 19:41

Kézilabda: legyőzte a németeket a juniorválogatott, az ifjúságiak harmadikak lettek Párizsban

Nívós eseményeken vettek részt a múlt héten a korosztályos fiú kézilabda-válogatottak: a juniorok idegenben lepték meg az Eb-címvédő németeket, az ifjúságiak a franciaországi Tiby-kupán mérhették le magukat.

Mozgalmas napokon vannak túl az utánpótlás fiúválogatottak, az elmúlt héten öt kőkeményen találkozót játszottak le, megnyitva ezzel a 2021/22-es évadot, amelynek végén, a nyáron Európa-bajnokságokat rendeznek.

Forrás: NEKA
Forrás: NEKA
A juniorokra nem kisebb feladat várt, mint az augusztusban U19-es Európa-bajnokságot nyert német együttes legyőzése, méghozzá idegenben. Az első, bielefeldi találkozón meggyőző 32-27-es diadalt aratott Sótonyi László együttese, majd a szombati főattrakción, a Német Kézilabda Napja alkalmából tartott eseményen, nem mellesleg tévés mérkőzésen 26-26 lett a végeredmény. S ráadásul akkor is az utolsó másodpercekben egyenlítettek hétméteresből a hazaiak. Az ifjúságiak a már hagyományosnak mondható, párizsi Tiby-kupán vettek részt. Kárpáti Krisztián együttese a horvátok és a (28-32) és a franciák elleni (22-28) vereség után 33-32-re legyőzte az izlandiakat, és a harmadik helyen zárta a tornát. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.