UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-11-13 14:50

Torna: Peresztegi Nóra a sérülések után szárnyalt a brnói ORV-n

Remekeltek a magyar tornászok a közelmúltban rendezett ORV-n, a versenyzők több mint húsz éremmel tértek haza Brnóból. A lányok között a három aranyéremmel záró Peresztegi Nóra nyújtotta a legjobb teljesítményt; őt kérdeztük a csehországi élményekről.

A november első hét végéjén tartották a tornászok Olimpiai Reménységek Versenyét a csehországi Brnóban, amelyen a magyar válogatott valamennyi tagja kiválóan teljesített, a mieink összesen 21 érmet szereztek. A lányok mezőnyében közülük is kiemelkedett a Postás SE 15 éves versenyzője, Peresztegi Nóra, aki csapatgyőzelem mellett egyéni összetettben 49.450-es egyéni csúccsal diadalmaskodott, majd végül gerendán is aranyérmet akasztottak a nyakába a szerenkénti döntőkben.

Peresztegi Nóra szárnyalt a brnói ORV-n Fotó: Draskóczy Imre
Peresztegi Nóra szárnyalt a brnói ORV-n Fotó: Draskóczy Imre
„Nagyon örülök a három aranyéremnek, szerencsére ezúttal minden összeállt Brnóban, és jól sikerültek a gyakorlatok, de persze tisztában vagyok vele, hogy ezeket az eredményeket a helyén kell kezelni, mert például a kínaiak és a britek sem vettek részt a versenyen. Az ORV-re való felkészülés közben viszont korántsem volt magától értetődő, hogy ilyen jól fogok szerepelni, ugyanis pár héttel ezelőtt megsérült a bokám, illetve eltört az ujjam is, így közel egy hónapig leálltam az edzésekkel, majd lebetegedtem, szóval egyáltalán nem zajlott zökkenőmentesen a munka, de a motivációm a hátráltató tényezők ellenére is megmaradt. Ám ennek fényében csak még nagyobb volt az öröm, hogy egyéni csúcsot teljesítettem az egyéni összetettben. Életem egyik legszebb pontszámát teljesítettem" – nyilatkozta Peresztegi az Utánpótlássportnak. Ezt követően vasárnap is joggal lehetett boldog, mi több a zárónap mérföldkövet jelentő sikert hozott számára. „A szerenkénti döntők is remekül zárultak, a gerendán begyűjtött aranyérem pedig különösen kedves a szívemnek. Nemzetközi versenyen eddig nem győztem korábban, több alkalommal is a második helyen végeztem, így nagyon vágytam rá, hogy végre összejöjjön, és most végre megtört a jég! Ezzel tényleg sikerült feltenni a koronát az egész hétvégére." További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.