UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-11-16 18:07

Jégkorong: a csapatmunkát és a tartást emelte ki a kapitány az U20-as válogatott olaszországi tornája után

A franciák mögött a második helyen zárt a decemberi, divízió I/A csoportos vb-re készülő U20-as jégkorong-válogatott. Horváth András szövetségi edző elégedett volt csapata hozzáállásával.

Az olaszországi Egnában rendezett torna első fordulójában szinte végig vezetve, végül szétlövéssel múlták felül 4–3-ra az olaszokat, pénteken pedig rendes játékidőben győzték le 3–1-re a szlovénokat.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
A szombati zárómérkőzésen a tornagyőzelem volt a tét a franciák ellen, akiket a mieink két évvel ezelőtt a feljutásért vívott találkozón legyőztek Kijevben. Ezúttal ez nem jött össze, 4–3-as vereség lett a vége. Így nyilatkozott a három napos eseményről az MJSZ honlapjának Horváth András szövetségi edző: „A torna alatt végig igyekeztünk mindent megtenni, ez egyértelmű is kell, hogy legyen a válogatottban. Bár a franciáktól kikaptunk, ellenük játszottunk a legjobban. Bizonyítottuk, hogy van tartásunk és jól tudunk csapatként dolgozni, ez volt most a cél. És erre lesz szükség decemberben is ahhoz, hogy a világbajnokságon labdába tudjunk rúgni.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.