UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-11-17 18:51

Kosárlabda: a 2004-es soproni duó, Csendes Péter és Csátaljay Péter rendre szóhoz jut az NB I/A-csoportban

Kevés utánpótlásnevelő akadémia mondhatja el magáról azt, ami a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiának most már sorozatban sikerül: növendékei már egészen fiatalon felkerülnek a profik világába – és helytállnak. A legifjabb reménységeik közül a 2004-es születésű páros, Csendes Péter és Csátaljay Péter sokszor szerepet kap a felnőttélvonalban.

Csendes Péter januárban lesz 18 éves. A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiának tehetséges növendéke már az előző szezonban is az NB I/A-csoportban játszó Sopron KC-val edzhetett, sőt, egy meccsen be is mutatkozott, idén pedig már a felnőttcsapat szinte minden bajnoki mérkőzésén pályára lépett. A fiatal a sopronisportiskola.hu-nak nyilatkozott arról, hogy megtisztelőnek érzi a lehetőséget, de nem száll a fejébe a dicsőség.

Csátaljay Péter (balra) és Csendes Péter Forrás: sopronisportiskola.hu
Csátaljay Péter (balra) és Csendes Péter Forrás: sopronisportiskola.hu
„Jól érzem magam a csapatban. Időnként azért eszembe jut, nekem még tanulnom kell ahhoz, hogy egyenrangú tagja legyek a felnőtt csapatnak, de úgy érzem, nem vallok szégyent.  Az sokat jelent, hogy a többiek türelmesek és senki sem pakol ránk annál több terhet, mint amennyit elbírnánk" – nyugtat meg minden érte aggódót az örökké mosolygó Csendes. Csapattársa és barátja, Csátaljay Péter nevében is mondja mindezt, akivel gyakorlatilag együtt nőttek fel a palánk alatt. Csátaljay még nála is fiatalabb, a karácsony előtti héten tölti be 17. életévét. A Soproni Sportiskola szinte a második családja, hiszen edzők a szülei és a bátyja is itt kosarazott, most pedig a SMAFC-ot erősíti. A jó adottságokkal rendelkező fiú rendkívüli örömmel ment már augusztusban a felnőttcsapat edzéseire, az, hogy mérkőzéseken is játszhat, még nagyobb boldogság. „Megteszünk mindent a pályán, ami tőlünk telik, azt akarjuk, hogy lássák bennünk a jövő profi játékosát" – fogalmaz Csátaljay Péter. A fiatalok jól teljesítenek, megállják a helyüket a profik világában és lelkesedésük annak ellenére töretlen, hogy terhelésük jelentős: minden hétköznap este edzés, Csendes heti kétszer reggel is edz, plusz egy edzés az U18-as csapattal, hétvégén edzés és mérkőzés, plusz edzés az U20-asokkal. „Élvezem, szeretem, úgyhogy nem érzem soknak” – intézi el az álmélkodást Csendes. „Amit örömmel csinál az ember, abból nem lehet túl sok” – erősített rá Csátaljay. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.