UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-11-20 16:00

Birkózás: Losonczi Dávid nagy csatákra készül Takács István ellen

Az idén U23-as világbajnoki ezüstérmet nyert kötöttfogású ESMTK-birkózó, Losonczi Dávid a hazai szövetség honlapjának többek között a Takács Istvánnal való rivalizálásáról is beszélt.

Szépen zárta az esztendőt a ESMTK 87 kilogrammos kötöttfogású kiválósága, Losonczi Dávid, hiszen ezüstérmet nyert a Belgrádban rendezett U23-as világbajnokságon. Pedig érzelmileg megterhelő időszakon ment keresztül, és az is megfordult a fejében, hogy abbahagyja a birkózást – többek között erről beszélt a hazai szövetség portáljának adott interjújában.

Losonczi Dávid (balra) nagy csatákra készül Takács István ellen Forrás: UWW
Losonczi Dávid (balra) nagy csatákra készül Takács István ellen Forrás: UWW
„Az év elején az volt a célom, hogy az U23-as világ- vagy Európa-bajnokságon elinduljak, s örülök, hogy ez végül összejött. A mélypontot az okozta, hogy nem válogatózhattam a Szkopjéban májusban rendezett Eb-n való indulás jogáért Takács Istvánnal. Igaz, márciusban, a római felnőtt nemzetközi verseny döntőjében legyőzött. Nagy törést okozott bennem, hogy mégsem, aztán az edzők meggyőztek, és rájöttem, igazuk van, szóval gőzerővel folytattam a munkát.” A 21 éves fiatal azóta kétszer kikapott a junior-világ- és Európa-bajnok Takács Istvántól, így a riválisa képviselhette a magyar színeket az októberben, Oslóban rendezett felnőtt-vb-n, amelyen az ötödik helyen zárt. Losonczi legutóbb a tavalyi felnőtt országos bajnokság döntőjében nyert Takács ellen. „Különösen nehéz a helyzetem ellene, hiszen az édesapja, Takács Ferenc edzőként folyamatosan ott van a válogatott edzésein, figyel engem, tökéletesen fel tudnak készülni belőlem. »Istók« a lenti birkózásban jobb nálam, éppen ezért azt kell legtöbbet gyakorolnom, hiszen az elsődleges célom az, hogy legyőzzem őt, és én indulhassak a jövő tavasszal Budapesten esedékes felnőtt Európa-bajnokságon. Egyébként remekül kezeljük a rivalizálást, jó viszonyt ápolunk egymással, ő is ott volt az én születésnapomon, én is az övén. Azt hiszem, motiváljuk a másikat, és biztos, hogy sok évig tartó nagy csata elé nézünk.” Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.