UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-11-22 16:23

Kézilabda: Kajdon vezér volt; fiataljai segítségével nyert a Veszprém Egerben

Újabb hét telt el, ezért ismét értékeljük az utánpótláskorú játékosok teljesítményét a kézilabda NB I legutóbbi fordulójából: Kajdon Blanka tizenkét gólt szórt az Érdnek, ám így sem nyert a Vasas; a férfiak között elvesztette hazai veretlenségét a NEKA.

Hétről hétre megjelenő összeállításunkban a fiatal játékosok férfi és női kézilabda NB I-ben nyújtott teljesítményét vizsgáljuk. A mostani évadban mindkét nem mezőnyében a 2002. január 1. után született sportolók számítanak utánpótláskorúnak.

Kajdon Blanka tizenkét gólt lőtt az Érdnek Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
Kajdon Blanka tizenkét gólt lőtt az Érdnek Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
A legeredményesebb ezúttal a Vasas 19 éves irányítója, Kajdon Blanka volt, aki csapata Érd elleni hazai meccsén tizenkétszer talált a rivális kapujába, ám mégis a vendégek nyertek 29-27-re. A győztes együttesből Pécsi Villő négyszer villant. A DVSC magabiztosan nyert hazai pályán a DKKA ellen (35-27), ebből Vámos Mira (18) három góllal vette ki a részét, míg a dunaújvárosi Farkas Johanna (19) négyszer járt túl a hajdúságiak védelmén. A bajnokságban harmadik helyen álló Debrecen a hét végén az EHF Európa Ligában is érdekelt volt, ám az idegenbeli meccsen négy góllal alulmaradt a román liga ötödik helyezettje, a Magura Cisnadiei ellen, ezzel búcsúzott a sorozattól. Így a lehetséges maximális négyből, csupán két csapat (Mosonmagyaróvár, Vác) képviseli az NB I-t a második számú nemzetközi sorozatban. A férfiak mezőnyében az utánpótláskorúakra épülő NEKA elvesztette hazai veretlenségét a Komlóval szemben. A Fejér B.Á.L. Veszprémet legyőző Dabasban Hutvágner Ákos (18) ötször, a Tatabányán alulmaradt FTC-ben Imre Bence (19) négyszer juttatta át a labdát a gólvonalon. Az átlagosnál nagyobb szerep jutott a Telekom Veszprém fiataljainak Egerben, Ilics Zoran (19) négy, Lukács Péter (19) pedig három góllal vette ki a részét a nyolcgólos sikerből (36-28). További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.