UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-11-22 08:55

Sportlövészet: Jákó Miriam junior és ifjúsági csúcsot is döntött a Hungarian Openen

A 17 éves Jákó Miriam junior és ifjúsági csúcsot is döntve nyerte meg a Hungarian Openen a női légpisztolyosok 10 méteres versenyszámát.

A zárónapon is remekeltek a magyar fiatalok a Hungarian Open elnevezésű nemzetközi sportlövő viadalon a budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtéren, ahol vasárnap az egyes egyéni számokban együtt lőttek a felnőttek és a juniorok. A 10 méter női légpisztoly versenyszámban a még ifjúsági korú, 17 éves Jákó Miriam nagyszerű formával rukkolt elő, és 243.4 körrel nyerte meg a döntőt Major Veronika (237.9) és a még éppen 16 éves (hétfőn már 17) finn Ella Hakala (217.7) előtt.

A női légpisztolyos érmesek (balról: Major, Jákó, Hakala) Forrás: MSSZ
A női légpisztolyos érmesek (balról: Major, Jákó, Hakala) Forrás: MSSZ
A zsombói Cél-Tudat SE ígérete ezzel az eredménnyel új juniorrekordot állított fel (a sajátját átadva a múltnak) a fináléban, sikere értékét pedig csak növeli, hogy a döntőben az alapversenyben legjobban teljesítő (582 kör), de végül hetedikként záró szerb világbajnokot, Zorana Arunovicsot is maga mögé utasította. Sőt, az alapversenyben is kiválóan összpontosító, és a döntőbe második helyen kerülő Jákó 580 körrel az ifjúsági korosztály hazai csúcsát is megjavította. „Sikerült elkapnom a fonalat – mondta Jákó Miriam a győzelem után. – Az alapverseny viszonylag nehézkesebben ment, és úgy éreztem, nagyon meg kell küzdenem ezért az eredményért. A döntőben már sokkal felszabadultabb voltam, élvezettel lőttem és örülök, hogy így tudtam teljesíteni. Az utolsó lövéseknél kicsit felment a pulzusom, mert többen is elkezdtek tapsolni, de hamar visszazökkentem, és olyan eredménnyel zártam a versenyt, amellyel elégedett lehetek.” Jákó mellett több magyar utánpótláskorú sportlövő is csillogott a felnőttek között. Vasárnap a 20 éves Dénes Eszter második lett a légpuskás döntőben, szombaton a légpuskás vegyes csapatok megméretésén a 19 éves Mészáros Eszter Péni Istvánnal nyert, és ugyanitt lett bronzérmes a szintén a 19 esztendős Bajos Gitta Pekler Zalánnal párban. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon