UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-11-24 20:47

Torna: a kapitány elégedett az utánpótláskorú fiúk teljesítményével

A hétvégi Kismester egyéni bajnokság volt az idei utolsó megméretése a korosztályos fiútornászoknak; a viadalt Puskás Jenő utánpótlás szövetségi kapitány értékelte.

A felnőtt tornászok mellett a fiú utánpótlás több korcsoportja is a szerekhez lépett Győrben, az Olimpiai Sportparkban rendezett Prolan Mesterfokú-bajnokságon. A gyermek kezdő mellett a serdülő kezdő és a gyermek haladó korosztály is bemutatta tudását, valamint a fiú serdülő haladó-kadét korcsoport is bemutatkozott a meghívásos Kismester-viadalon. Puskás Jenő, utánpótlás szövetségi kapitány elégedett volt a látottakkal:

Molnár Botond nyerte a Csányi Rajmund-díjat Fotó: Freschli József/MATSZ
Molnár Botond nyerte a Csányi Rajmund-díjat Fotó: Freschli József/MATSZ
„Nagyon örülök, mert egy jó versenyt láthattunk, remek szervezéssel, amelyen ráadásul még nézők is részt vehettek. A fiúk teljesítményére sem lehet panaszom, hiszen az ifiknél és a serdülő-kadét korosztálynál is remek gyakorlatok voltak.” Az eredményeket tekintve sem lehet elégedetlen a szakember, hiszen a férfi tornászok Mesterfokú-bajnokságának egyéni összetettjét az ifista Molnár Botond nyerte, aki a szerenkénti döntőkben is villogott, így kiérdemelte a legeredményesebb férfiversenyzőnek járó Csányi Rajmund-kupát is. Mellette Závory Szilárd is jó teljesítményt nyújtott. „Többen is remekeltek a háromnapos versenyen: Mentovai István, Juhász Balázs és Zámbori Zala, aki nemrég épült fel sérüléséből, is jól teljesített. Emellett az ifista Molnár és Závory a felnőttek mezőnyében bizonyította, hogy ott vannak a kiemelt versenyzők között, és érdemes rájuk figyelni. Összességében elégedett lehetek” – folytatta a kapitány, aki a további menetrendet illetően is fontos információkat osztott meg. „Bár úgy volt, hogy a hétvégén Ausztriában, Linzben veszünk részt egy viadalon, sajnos, a korlátozások miatt ez elmarad. Az edzőbizottság és a férfi szakági vezetőség közösen úgy döntött, hogy a december ötödikére tervezett felmérőt már nem tartjuk meg, mivel a járványhelyzet nem teszi ezt lehetővé. Úgy néz ki, hogy klubszinten, egyesületi felkészülés lesz a továbbiakban, versenyek és felmérő már nincs az idén.” További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.