UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-11-27 10:59

Röplabda: öt játszmában kikapott az U17-es fiúválogatott a Miskolc ellen az NB I-ben

Nagyot küzdve, ötjátszmás mérkőzésen vereséget szenvedett a serdülő fiú röplabda-válogatott az NB I-es ellenfelével, a MEAFC-Miskolccal szemben Dabason; Jókay Zoltán szövetségi edző elégedetten értékelt a meccs után.

Nagyon lelkes U17-es fiú röplabda-válogatottat láthatott péntek este a dabasi csarnok közönsége, ugyanis az MRSZ tájékoztatása szerint a Jókay Zoltán vezette serdülő fiúk nem ismertek elveszett pontot a MEAFC-Miskolc elleni NB I-es bajnokin. Kétszer is szetthátrányba került a válogatott, azonban mindkét alkalommal egyenlített.

Forrás: MRSZ Utánpótlás / Facebook
Forrás: MRSZ Utánpótlás / Facebook
A játékosok minden labdáért mentek, és bár a végjáték talán a rutintalanságuk miatt úszott el, de a játék képe bizakodásra adhat okot a jövőre nézve. A csapat legjobbjaként Varga Péter 21 pontig jutott a mérkőzésen. A szövetségi edző, Jókay Zoltán így értékelt a mérkőzés után. „Örülök, mert jó meccset játszottunk. Tudtunk idomulni az ellenfélhez, kihasználtuk a lehetőségeinket. Sajnos a végén hajszálnyival lecsúsztunk a győzelemről. Azért gratulálok a csapatnak." Szombat délután, 17:30-kor a Dág KSE ellen már újra pályára lép a serdülő nemzeti együttes.

NB I. Liga alapszakasz U17-es válogatott–MEAFC-Miskolc 2:3 (–21, 21, –19, 21, –18) Dabas, OBO Aréna, 30 néző. V: Ladányi Bence, Horváth Miklós. Magyar U17-es fiúválogatott: Zarka, Székely 14, Boldiszár 12, Varga P. 21, Tóth G. 12, Cziczlavicz 11. Csere: Tepszis (liberó), Tóth K. 1, Szabó. Vezetőedző: Jókay Zoltán. Miskolc: Lipatov 2, Orosz 10, Kozsla 11, Menchuk 32, Simkó 8, Csizmadia 10. Csere: Karóczi, Szántai (liberók), Kovács 8, Surányi 3. Vezetőedző: Bagó László.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.