UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-11-29 20:24

Kosárlabda: a Rátgéber Akadémia neveltje 17 évesen bemutatkozott az Euroligában a Barcelona színeiben

Bár alig telt el valamivel több mint egy év azóta, hogy a nigériai fiatal, James Nnaji elbúcsúzott a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiától, és a Barcelonához igazolt. Azonban a minap a 17 éves játékos újabb szintet lépett: pénteken bemutatkozott az Euroligában a katalán sztárcsapatban.

Amikor Rátgéber László 14 évesen rátalált James Ugochukwu Nnajira pontosan tudta, hogy csiszolatlan gyémántra lelt. A nigériai tehetség három évvel ezelőtt került a Nemzeti Kosárlabda Akadémiára: már ekkor is magas volt, iszonyú jó fizikummal megáldva, de a képzettséget tekintve jócskán volt lemaradása a korosztályához képest. Mindössze két év kellett ahhoz, hogy a pécsi környezetben elvégzett kőkemény munkával, a rengeteg edzéssel olyan játékost faragjanak belőle, akire felfigyelt Európa egyik topklubja, a Barcelona.

A 17 éves James Nnaji (balon) egykoron a Rátgéber Akadémián pallérozódott, majd néhány napja bemutatkozott az Euroligában Fotó: FC Barcelona Basket / Facebook
A 17 éves James Nnaji (balon) egykoron a Rátgéber Akadémián pallérozódott, majd néhány napja bemutatkozott az Euroligában Fotó: FC Barcelona Basket / Facebook
Szenzációs hír volt anno, hogy egy magyar utánpótlásnevelő műhelyből a Barcába szerződött, most pedig újabb fantasztikus teljesítménnyel öregbítette a Rátgéber Kosárlabda Akadémia hírnevét, hiszen múlt pénteken este bemutatkozott a legrangosabb európai sorozatban, az Euroligában. Mindössze 17 évesen és 104 naposan pályára léphetett a legszűkebb elitben, három percet és nyolc másodpercet kapott a Zalgiris Kaunas ellen 96-73-ra megnyert találkozón – írja a ratgeberakademia.hu. „Ez egy nagyon izgalmas pillanat volt számomra, amire már nagyon vártam – fogalmazott a pécsi akadémiának írt üzenetében James. – Ugyanakkor a sok hazai szurkolót látva, hallva, bizony megilletődtem picit, de nagyon boldog voltam egyben, és élvezni akartam a pillanatot." A mérkőzés statisztikájában James azért ilyen szűk idő alatt is hagyott nyomot, s bár az izgatottság látszott a dobásain, kihagyott egy duplát és két büntetőt is, de a lepattanók terén nem ismert pardont, érvényesítette fizikai erejét: három labdát kaparintott meg. Érdekesség, hogy mellette Rafa Villar is debütálhatott, vagyis Sarunas Jasikevicius vezetőedző két újoncnak is lehetőséget adott, jelezve a feléjük táplált bizalmat. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.