UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-11-30 13:56

Röplabda: „A munka nem vész el” – vallják a nyíregyházi lányok

A közeljövőben a bajnokság hatos döntőjében, hosszútávon a helyi felnőttegyüttesben képzelik el magukat a Nyíregyházi Sportcentrum U21-es leány röplabdacsapatának játékosai, akiknek céljaik elérésében a korábbi válogatott klasszis, Erdősné Balogh Erika segít vezetőedzőként.

A Nyíregyházi Sportcentrum U21-es leány röplabdacsapatát szinte kizárólag fiatalabb játékosok alkotják, így gyakorlatilag ugyanaz az együttes szerepel az U19-es pontvadászatban, mint egy korosztállyal feljebb. A gárda magjával immáron harmadik éve dolgozik együtt a vezetőedző, Erdősné Balogh Erika.

„A munka nem vész el” – vallják a nyíregyházi lányok Forrás: nyiregyhazisc.hu
„A munka nem vész el” – vallják a nyíregyházi lányok Forrás: nyiregyhazisc.hu
Az ötszörös magyar bajnok, negyvenhatszoros válogatott és négyszer a legjobb hazai játékosnak megválasztott helyi klasszis keze alatt a lányok fejlődése töretlennek tűnik, és a csapat jelenleg is vezeti csoportját az U21-esek között. Persze, a bajnokság vége még messze van. „Tavaly a járványhelyzet miatt nem zárták le a bajnokságokat, most mindenképpen a hatos döntőben szeretnénk bizonyítani – mondja az edzőnő. – A mércénk mégis kettős, hiszen az utánpótlás-korosztályokban nem az eredmény a legfontosabb, hanem maga a képzés. Azt szeretnénk elérni, hogy a lányok a felnőttek között is megállják majd a helyüket. Sajnos, Magyarországon ma kevés hazai felnőttjátékos szerepel az élvonalban. Nyíregyházán jelenleg három, helyi utánpótlásból kikerült röplabdázó tagja az első számú csapatnak, az U21-es keretből Bogár Dorina.”
Erdősné Balogh Erika a csapategységre is büszke Nyíregyházán Forrás: nyiregyhazisc.hu
Erdősné Balogh Erika a csapategységre is büszke Nyíregyházán Forrás: nyiregyhazisc.hu
A kilencszeres Magyar-kupa-győztes és hatszoros magyar bajnok felnőttegyüttesbe természetesen nem egyszerű bekerülni, de a tinédzserek mindent megtesznek azért, hogy megmutathassák magukat a Fatum Nyíregyháza színeiben. „A csapatomban van néhány jelölt, aki egy-két éven belül kivívhatja a felnőttek közötti kerettagságot, de az attól is függ, hogyan alakul a továbbtanulásuk – folytatja Erdősné. – Például, ha a középiskola után valaki orvosi egyetemre megy – ami nincs Nyíregyházán – , várhatóan nem fog itt maradni.” Azért a nyíregyházi lányok mindennapjaiban több „hazahúzó” erő is folyamatosan jelen van. Az egyik ilyen, hogy kiváló csapategység alakult ki az évek során.
Bogár Dorina már a felnőttkeretnek is a tagja Forrás: fatumnyiregyhaza.hu
Bogár Dorina már a felnőttkeretnek is a tagja Forrás: fatumnyiregyhaza.hu
„Nagyon jó közösséggel tudok együtt dolgozni, és minden percét élvezzük a munkának. A játékosok alázatosak, szorgalmasak, nincsenek széthúzások. Ez nagyban közrejátszik abban, hogy jól szerepelünk. A munka nem vész el. Ha kitartóan dolgozunk, annak meglesz az eredménye. Ezt sűrűn szoktam mondani a lányoknak, és már ők is tudják.” A felnőttcsapatban is érdekelt Bogár Dorina is pozitívan látja a jövőt. „Nagyon igyekszünk! – jelenti ki a 17 éves szélső ütő. – A játékunk még alakulóban van, de a célunk, hogy minél tovább eljussunk. Számunkra az U19-es bajnokság a prioritás, és az külön öröm, hogy az U21-esek között is jól szerepelünk. A felnőttek között keményen dolgozok, és az ott szerzett tapasztalatokat próbálom hasznosítani a korosztályos meccseken. Mindkét helyen sok támogatást kapott az edzőktől és a társaktól. A felnőttek technikailag, erőnlétileg is képzettebbek, de talán mentalitásban érzékelhető a legnagyobb különbség. Például, ha az utánpótlásban nem sikerül egy labdamenet, hajlamosok vagyunk megtorpanni, lent maradni a földön. Meg kell tanulnunk változtatni, hogy egyből fel tudjunk állni!” További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.