UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2021-12-01 20:49

Asztalitenisz: csütörtökön rajtol a portugáliai utánpótlás-világbajnokság

Csütörtökön elkezdődnek a korosztályos asztalitenisz-világbajnokság küzdelmei a portugáliai Vila Nova de Gaiában. Elsőként a csapatversenyek következnek, és azokban kizárólag az U15-ös fiúk között szerepel magyar együttes, majd szombattól indulnak az egyéni és páros számok, a mezőnyben három magyar játékossal.

December 2-8. között Portugáliában rendezik az asztaliteniszezők utánpótlás-világbajnokságát. Szerdán és csütörtökön elsőként csapatversenyeket tartják, amelyek közül egyedül az U15-ös fiúk között szerepel magyar alakulat. A Szántosi Dávid, Lei Balázs és Cseri Ádám összetételű csapat az amerikaiak ellen kezd a negyeddöntőben. A csapatküzdelmek után szombaton kezdetét veszi a párosok viadala, majd vasárnaptól már egyéni meccsek is szerepelnek a programban.

András Csaba Forrás: ETTU
András Csaba Forrás: ETTU
Szántosi egyesben kiemelt, így a második körben, a legjobb 16 között kell kezdenie a német Llleyton Ullmann és az egyiptomi Yassin Wael győztese ellen. András Csaba indiai riválist, Payas Jaint kapott a nyitófordulóban, míg Dari Helga az amerikai Rachel Sung ellen játszhat a legjobb 32 között. „Nagyban sorsolásfüggő, hogy ki meddig juthat, hiszen itt indulhatnak ázsiaiak is, így nehéz megjósolni mire lehet elég a teljesítményem. Ha kedvező sorsolást kapnék, akkor az elődöntőig is eljuthatok, viszont ellenkező esetben már az első forduló után vége a versenynek” – így vélekedett érdeklődésünkre Szántosi egy héttel a verseny előtt. A másik magyar fiú szintúgy rendkívül motiváltan várja a világbajnokságot. „Jó formában érzem magam, az elmúlt hét végén a Bundesligában játszottam, ahol a csapatom ugyan kikapott, de nekem kifejezetten jól ment, de én megnyertem a meccsemet, így lendületből, önbizalommal telve várom a vébét. Az U21-es Eb-n párosban szerzett ezüstérem szeretnék ezúttal egyéniben is maradandót alkotni" – fogalmazott András. Fiú párosban Szántosi a belga Tom Closset, vegyes párosban az amerikai Emily Tan oldalán indul. András és Dari vegyes párosban közösen próbál szerencsét. Emellett előbbi a horvát Ivor Bannal – akivel nemrégiben U21-es Eb-ezüstérmet nyert – nevezett a fiúknál, utóbbi a román Ioana Singeorzannal áll rajthoz a lányok mezőnyében. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.